Meşale Gazetesi

BAŞKAN GÜVEN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN GÜVEN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Arsuz Belediyesi’nin Muhtarlar Toplantısı Arsuzlu Mahalle Muhtarlarının geniş katılımıyla gerçekleşti. Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven Başkanlığında Hüyük Mahallesinde bulunan Şami Otelde düzenlenen Muhtarlar Toplantısına, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Mahalle Muhtarları katılım sağladı. Toplantıda Mahalle muhtarları çeşitli taleplerini dile getirirken, Arsuzlu Muhtarların yerel yönetimde çözüm ortakları olduklarını ifade eden Başkan Asaf Güven, halka en yakın olanların öncelikli olarak muhtarlar olduğunu akabinde ise belediyeler geldiğini ve bu bağlamda belediyeler ile muhtarların birlikte hareket etmek zorunda olduklarının altını çizdi. Birlikte bir hareketin Arsuz’u diğer ilçeler arasında daha fazla ön plana çıkaracağını söyleyen Başkan Güven, Arsuz’un en yakın zamanda hak ettiği noktaya geleceğine inandığını vurguladı.

“DOĞRU STRATEJİK HAMLELERLE ARSUZ DAHA İYİ KONUMLARA GELECEK”

Arsuz Belediyesinin imkânları dâhilinde hizmet sürelerini en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade eden Başkan Asaf Güven, konuşmasına şu şekilde devam etti, “Klasik Belediyecilik anlayışında yer alan; yol, su ve elektrik gibi sorun ve hizmet çözümleri günümüzdeki belediyeler için geri de kalsa da 2014’te yeni kurulan Arsuz ilçemiz için hala bir problem. Ve bizler bu problemlere yönelik hizmetler ile çözümler konusunda çaba göstermekle birlikte gibi günümüz Çağdaş Belediyecilik çizgisinde de yol kat etmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana dile getirdiğimiz Arsuz’un 2T başlığındaki Tarım ve Turizm alanlarıyla ön plana çıkması konusunda birçok çalışma yürütmekle birlikte çalışmalarımıza da bu doğrultuda devam ediyoruz. Muhtarlarımız gibi şehrimizin birçok dinamiğiyle doğru stratejik hamlelerle Arsuz’umuzun birçok il ve ilçelerden daha iyi konumlara geleceğine inanıyorum ki ve bu hepimizin elbirliğiyle gerçekleşecektir. Bu 2 buçuk yıl içerisinde ilçemizin birçok mahallesinde bir şeyler yapmaya çalıştık, nitekim yapacağımız birçok hizmetlerin de önümüzde durduğunun farkındayız. Tüm muhtarlarımızı seviyoruz, muhtarlarımız ile birlikte bu hizmetleri de sabırla ve elbirliğiyle hayata geçireceğimize yürekten inanıyorum. Mahallecilik kavramlarından uzaklaşarak hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz hizmetlerin sahiplenilmesinde ‘Hepimize yapıldı’ anlayışıyla hareket edildiği müddetçe şehrimizin bir bütün kalkınmasını çok daha kolay sağlayacağız.”

“TARIM VE TURİZM ALANINDA MÜJDE PROJELERİMİZ VAR”

İlk hedeflerinin arasında Arsuz’u tozdan, topraktan, çamurdan ve çukurdan kurtarmak olduklarını vurgulayan Başkan Asaf Güven, bu konuda verdikleri çabada ısrarcı olduklarını ifade ederek şehrin birçok noktasında asfalt ve parke çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Başkan Güven; “Ve bir diğer hedefimiz olan “Daha Temiz Bir Arsuz” için Karaağaç ve Nardüzü bölgemizden sonra İlçe merkezimiz için de Envitec ile anlaşarak, şehrimizi temiz tutmak için de var olan ısrarımızı ve çabamızı sürdürüyoruz. Tabi bu hayata geçirdiğimiz hizmetlerin yanında müjdelemek istediğimiz bir takım projelerimiz de mevcut. Bunların birkaç örneği arasında, Gözcüler Mahallemize kazandırmak istediğimiz, resmi müsabakaların oynanabileceği bir Futbol Sahası ile Kapalı Spor Salonu için ilgili Bakanlıkla temas içerisindeyiz. Karaağaç Mahallemizin gözdesi olan Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolunun, devamı niteliğindeki yürüyüş yolunun ihalesini yaptık ve 2 gün önce çalışmalarımıza başladık. Tamamladığında Karaağaç Mahallemiz neredeyse 4 Km’lik bir Sahil Yürüyüş Yoluna sahip olmuş olacak. Arsuz Çevre Yolunun tamamlanması ile ilgili çalışmalarımız sürerken bazı muhtarlarımızın talep ettiği birçok istinat duvar yapım çalışmalarını yapım programlarına dâhil ettik. İlçemizdeki tarımsal faaliyetleri yakından ilgilendiren ve Belediyemizin öncülük ederek kurulumunu sağladığı Kadın Girişim Kooperatifi ile Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde çok güzel gelişmeler de yaşanmakta. Arpaderesi Mahallemizde bulunan belediyemize ait arazilerde kadın kardeşlerimiz üretiyor, biçiyor ve satıyor. Bu konuda bazı büyük firmalarla temas halindeyiz. Karaağaç Semt Pazarı gibi birkaç noktada kuracağımız Güneş Enerjisi Panelleri ile ciddi bir tasarruf elde ederek nice projelere kaynak sağlayacağız. ilçe turizmine birebir katkı sağlayacak projelerimiz arasında Kutsal Havariler Kilisemize ilçe turizmine kazandırmayı planlıyoruz. Ayrıca Gözcüler Plajımızda yer alan arazimiz üzerine de Çadır + Kamp projesi ihale aşamasında ve önemlisi ise Gözcüler-Gökmeydan ve Merkez Mahallemiz arasında Bisiklet Yolu Projemiz ile de şehrimizi trafik yoğunluğundan arındırmış olacağız” dedi.

Başkan Güven’in konuşması sonrası talep ve önerilerini getiren muhtarlar arasında yer alan Gökmeydan Mahalle Muhtarı Eşref Karayün ise tüm mahallelere eşit hizmet götürülmesi ve Gökmeydan’a daha fazla hizmet verilmesi gerektiği hususunda eleştirilerde bulunurken Tülek Muhtarı İsa Başeğmez ise tüm mahallerin aynı anda hizmet almasının mümkün olmamakla birlikte süreç içerisinde sabredip bekleyerek sonuçta gerekli olan hizmetlerin yapılmasından dolayı Başkan Güven’e teşekkür etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.