DEPREM MAĞDURLARI BORÇLANDIRMA SÜRECİ BAŞLIYOR

DEPREM MAĞDURLARI BORÇLANDIRMA SÜRECİ BAŞLIYOR

Hatay’da yaşanan depremlerden etkilenen vatandaşlar için AFAD Hatay şubesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuru yaptı.. 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olan ve noter kurasıyla konut sahibi olanlar, açık borçlandırma işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu süreç, 12 Haziran 2024 ile 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında devam edecek.

Borcunu ödemekte zorlananlar için becayiş imkanı sunuluyor. Hak sahipleri, noter aracılığıyla becayişlerini yapabilirler. Ancak bu işlem için noter tutanağının Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ibraz edilmesi gerekiyor.

Borçlandırma işlemleri, 7269 sayılı Kanunun 40. maddesine göre yapılacak. Borçlandırma senedine imza atmayanlar konutlarını teslim alamayacaklar ve hak sahiplikleri iptal edilecek.

REKLAM ALANI

Başkanlık tarafından, yeni konut yapacaklar veya Evini Yapana Yardım yöntemine göre konut yapılacaklara faizsiz kredi imkanı sunulacak. Orta hasarlı konutlar için onarım yardımı yapılacaklar için ise faizsiz ve 10 yıl vadeli kredi verilecek. Yeni işyeri yapacaklar için ise kredi yıllık %4 faizli ve 10 yıl vadeli olarak sağlanacak.

Önemli bir detay da, mülk sahibi ebeveynleri vefat etmiş ve reşit olmayan kişiler için velisi veya vasisi tarafından borçlandırma işlemleri yapılabilecek. Ancak daha önce borçlandırma işlemi gerçekleştirenlerin yeniden başvurması gerekmeyecek.

Borçlandırma işlemleri, Antakya için Hatay AFAD İl Müdürlüğü’nde, diğer ilçelerde ise AFAD Hak Sahipliği ofislerinde yapılacak. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.