ELEKTİRİKLİ BATTANİYEDE ZEYTİN FİDANI ÜRETİLİYOR

ELEKTİRİKLİ BATTANİYEDE ZEYTİN FİDANI ÜRETİLİYOR

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Fatikli Mahallesinde kurdukları serada elektrikli battaniye ile bodur halhalı cinsi zeytin fidanı üretiliyor.

Altınözü Fatikli Mahallesi’nden Kemal ve Muyesser Binicioğlu’nun elektirikli battaniye sıcaklığı ile ürettikleri zeytin fidanın başarılı sonuç elde etmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Bulundukları konum itibari ile kışın sert geçmesi ve sera içerisinde yaktıkları sobanın yeterli olmadığını düşünen Kemal ve Muyesser Binicioğlu, Zeytin fidelerinin kökleri için imkanları doğrultusunda elektrikli battaniye yöntemi ile yetiştirdikleri fidanlar ile herkesi kendilerine hayran bıraktılar. Kendilerine destek verildiği takdirde Altınözü’nde çok büyük bir sera kurmak istediklerini söyleyen Binicioğlu çifti bölgede tüm zeytin çeşitlerinin fidesini yetiştirmek ve serada çalıştıracakları personel ile istihdam sağlayabileceklerini aktardılar. Haber : Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.