DEPREM SONRASI SGK SÜREÇLERİ ELE ALINDI

DEPREM SONRASI SGK SÜREÇLERİ ELE ALINDI

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal’ı makamında ziyaret ederek önemli konular üzerine görüş alışverişinde bulundu.Ziyarette, Hatay’da meydana gelen deprem felaketin iş dağılımları ve bu doğrultuda alınan önlemler ana gündem maddesi oldu. HASİAD Yönetim Kurulu, depremin ardından SGK bildirimlerinin ve prim ödeme sürelerinin ertelenmesiyle ilgili sürecin işveren açısından büyük bir ayrıcalıktan kaçınacağını belirtti.HASİAD Yönetimi, deprem sonrası toparlanma sürecinde iş dünyasının ayakta kalabilmesi için SGK ile işbirliği içinde daha fazla kolaylaştırıcı adım atılması gerektiğini vurguladı. Özellikle prim ödemeleri ve bildirim sürelerinin esnekleştirilmesi gibi konuların büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

Kayıtlı İstihdamın Önemi Vurgulandı

Ziyaret sırasında ayrıca kayıtlı istihdamın durumu üzerinde de duruldu. HASİAD Yönetim Kurulu, kayıtlı istihdamın hem sosyal güvencesi hem de bunların uzun ömürlü, sürdürülebilir dayanıklılık için kritik olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI

İl Müdürü Hamit Bal da bu konuda iş dünyası ile işbirliğine açık veri ve kayıtlı istihdamı teşvik etmek amacıyla çeşitli programlar üzerinde çalıştıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.