DEVLET HATAY’IN YENİDEN İNŞA VE İHYASI İÇİN ÇALIŞIYOR

DEVLET HATAY’IN YENİDEN İNŞA VE İHYASI İÇİN ÇALIŞIYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, eşi Fatma Zerrin Üstel ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı İskenderun’daki makamında ziyaret etti. Başbakan Üstel, imkanlar çerçevesinde katkılarını devam ettireceklerini ifade ederken Vali Masatlı, depremin yaralarının sarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında devletimizin var gücüyle Hatay’ın yeniden inşa ve ihyası için çalıştığını belirtti.

Başbakan Ünal Üstel, ziyaret sırasında “Şampiyon Melekler Köyü’nü ziyaret ederek, koyabileceğimiz daha fazla katkı var mı öğrenmek istiyoruz” diyerek, imkanları çerçevesinde katkı vermeye devam edeceklerini, ihtiyaçları karşılamak için hazır olduklarını dile getirdi.
Başbakan Ünal Üstel, ziyarette yaptığı konuşmada, asrın felaketi 6 Şubat depreminin acısını hala yaşadıklarını belirterek, böylesi acıların bir kez daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Üstel, deprem haberini aldıkları anda Bakanlar Kurulu’nu toplayarak, deprem bölgesi için yapılabileceklerin koordine edildiğini anlattı. Sivil Savunma Teşkilatı, iş dünyasından insanların iş araçlarıyla ve insan gücüyle deprem bölgesine gelerek, ellerinden gelen katkıyı sağladıklarını ifade eden Başbakan Üstel, imkanlar dahilinde büyük bir seferberlik örneği gösterilerek, yaptıkları katkıları anımsattı.
Voleybol müsabakasına katılmak amacıyla Adıyaman’da bulunan Şampiyon Melekler’in de 6 Şubat depreminde hayatını kaybettiğini ifade eden Başbakan Üstel, KKTC’den toplam 49 vatandaşın depremde hayatını kaybettiğini kaydetti. Üstel, depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.
Ekonomik örgütler ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’nun hazırladığı projenin hayata geçirilmesiyle birçok vatandaşa barınma imkanı sağlandığını belirten Başbakan Ünal Üstel, “Yaşanan çok büyük bir felaketti. Elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalıştık. Bugün Şampiyon Melekler Köyü’nü ziyaret ederek, daha fazla ne yapabiliriz diye görmek istedik” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.