DSİ,HATAY’DA FELAKETİN ÖNÜNE SET ÇEKTİ

DSİ,HATAY’DA FELAKETİN ÖNÜNE SET ÇEKTİ

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Hatay’a yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.

DSİ yaptığı yatırımlarla Hatay’da son günlerde yaşanabilecek büyük bir taşkın felaketinin önüne geçmeyi başardı.

Son günlerde yaşanan yoğun yağışlar ve akabinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Amik ovasında suyun yükselmesine neden olan en önemli akarsular; Suriye Sınırları içinden ülkemize akmakta olan Asi Nehri, Afrin Çayı ile ülkemiz sınırları içinde yer alan Karasu Çayıdır.  Yağışlı dönemde bütün bu akarsu, dereler ve tahliye kanallarından gelen taşkın suları Amik Ovasındaki su seviyesini yükseltmektedir.

EKİPLERİMİZ 24 SAAT GÖREVE HAZIR

Ocak ayından itibaren başlayan yoğun yağışlar ile birlikte, Amik Ovasında gelişen şartlar 24 saat esasına göre takip edilmekte ve DSİ tarafından çalışmalara 7 gün 24 saat hazır bekleyen ekiplerimiz tarafından aralıksız devam edilmektedir.

REYHANLI BARAJI KİLİT ROL OYNADI

DSİ tarafından inşaat çalışmaları tamamlanan Reyhanlı Barajı ile Reyhanlı Barajı ünitelerinden; “Ülkemizin en uzun regülatörü ve en yüksek kapasiteli iletim hattı” özelliğine sahip olan Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı” sayesinde yaşanabilecek büyük bir taşkın felaketinin önüne geçildi.

SU; ÇİFTÇİYE UMUTTUR

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Hatay’da yapılmış ve yapılmakta olan çalışmalar sayesinde söz konusu taşkının olası daha yüksek taşkın zararları önlenmiştir. Kış aylarında meydana gelen aşırı yağışların Hataylı çiftçilerimiz için kabusa dönüşmemesi, tam aksine bu suyun Barajlarımızda depolanmasıyla tarlalarımıza bereket, Amik Ovasına can, çiftçilerimize umut olması için tüm DSİ teşkilatı olarak çalışmalarımız hassasiyetle devam etmektedir.” Dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.