HABERİMİZ BÜYÜK SES GETİRDİ

HABERİMİZ BÜYÜK SES GETİRDİ

Gazetemizin Mustafa Kemal Üniversitesi ile ilgili manşet sütunlarından yayınladığımız  ‘MKÜ’DE EŞ VE KIZA KIYAK HAYIRLI OLSUN REKTÖR BEY’ başlıklı haberimiz büyük ses getirdi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı olan Nizami Duran’ın eşi olan Gülay Gülbol Duran’ın 2009 yılında Şerafettin Canda tarafından üniversiteye alındığı öğrenildi.

Gazetemize gönderilen cevap ve düzeltme metni aynen yayınlıyoruz

“Gazetenizin 18.08.2020 tarihli nüshasının 1. Sayfasında manşette yer alan ‘MKÜ’DE EŞ VE KIZA KIYAK HAYIRLI OLSUN REKTÖR BEY’ başlıklı haberiniz de; MKÜ’de görev yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Nizami Duran’ın eşi olan Biyoloji Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Farabi Koordinatörü Gülay Gülbol özel kadro açılarak üniversiteye alındı” denmek suretiyle gerçeğe aykırı olan ve MKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay Gülbol Duran’ın üniversitede ki durumunu yanlış yansıtan ifadelere yer verilmiştir. Dr. Gülay Gülbol Duran haberde iddia edilenin aksine 09.01.2009 tarihinde, Rektör Prof. Dr. Şerafettin Canda tarafından 2009/038 sayılı Üniversite Yüksek Kurulu’nun atama kararnamesi ile üniversiteye alınmıştır. Haber de bahsi geçen Prof. Dr. Hasan Kaya ise Dr. Gülay Gülbol Duran’ın üniversiteye girmesinden 5 yıl sonra yani 2014 yılında rektör olarak göreve başlamıştır. Dr. Gülay Gülbol Duran haberde belirtilenin aksine Prof. Dr. Hasan Kaya’dan 2 rektör önce Mustafa Kemal Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak atanmış olup Dr. Gülay Gülbol Duran’ın Mustafa Kemal Üniversitesi’ne girişi Prof. Dr. Hasan Kaya tarafından yapılmamıştır. Sonuç olarak 2009 yılında göreve başlayan Dr. Gülay Gülbol Duran’ın 2014 yılında rektörlüğe atanan Prof. Dr. Hasan Kaya tarafından özel kadro açılmak suretiyle üniversiteye alınmış olması ne hukuken ne de fiilen mümkün değildir. Haberde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna duyururuz.”

Haber: M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.