Meşale Gazetesi

HAGİAD’DAN AÇIKLAMA

Hatay Genç İş Adamları Derneği Hatay Gastronomi evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarıyla kahvaltı programında konuşan HAGİAD Başkanı Yusuf konuşmasında “Seçimler bitti, Sıra ekonomide” diyerek LOBİ faaliyetlerine başlanması gerektiğini söyledi.

HAGİAD’DAN AÇIKLAMA

Hatay Genç İş Adamları Derneği Hatay Gastronomi evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarıyla kahvaltı programında konuşan HAGİAD Başkanı Yusuf konuşmasında “Seçimler bitti, Sıra ekonomide” diyerek LOBİ faaliyetlerine başlanması gerektiğini söyledi. Kavak açıklamasında “ Türkiye’nin ve Hatay’ın gündemini sallayan seçim sonuçlarıyla ilgili sözlerime başlamak istiyorum. Başta seçimlerin huzur içinde gerçekleşmiş olması büyük bir kazançtır. Hatay Büyükşehir Belediyesini Kazanan Lütfü Savaş ve diğer ilçe başkanlarını da tebrik ediyorum. İş dünyası olarak yeni başkanlarımızdan öncelikle beklentilerimiz, demokratikleşmenin ve kalkınmanın önünü kesme noktasına ulaşmış olan ağır kutuplaşma ve ayrışmanın bertaraf edilmesidir.

SEÇİMLER BİTTİ, SIRA EKONOMİDE DİYORUZ

HAGİAD olarak ekonominin kalkınması için iş insanlarımızla birlikte projeler geliştiriyoruz. Bunlardan bir tanesini seçim çalışmaları sırasında derneğimizi ziyaret eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a anlatmıştık. Dernek olarak ilimizde “ Gastronomi Festivali”  hazırlığı içindeyiz. Bu anlamda başkanımızdan destek sözü aldık. Projelerimizin yanı sıra ilimiz genelinde başta Hatay Valiliği ve Büyükşehir gibi birçok kurum ve kuruluşların önderliğinde özetle tüm seçilmişlerden oluşan sivil toplum kuruluşlarını da kapsayan bir “Hatay Lobisi” oluşturmak istiyoruz.

LOBİ NE YAPACAK?

Hatay ekonomisine sağlanan katma değer ve yaratılan istihdam boyutunda öne çıkan sektörlerimizin başında sanayi, ticaret, tarım ve turizm yer almaktadır. 2018 yılında Türkiye ekonomisinde genel olarak gözlemlenen yavaşlama seyri, Hatay ekonomisinde birçok sektörü olumsuz yönde etkiledi. Kurulması planlanan lobide, yerel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla, bölgemize katma değer sağlayacak projelerin birlik ve beraberlik içerisinde görüşülmesi, bizleri daha güçlü yapacak.

Bu sorunların yanı sıra seçimler sonrası başkanlarımızdan ve gerekli kurumlardan isteklerimiz var. Hatay’da olması gereken, ekonominin seyrini değiştireceğine inandığımız ve toplumun refah içerisinde yaşaması için eksik olması gördüğümüz birkaç detayı paylaşmak istiyorum.

EKSİKLİKLERİMİZ

Eski Antakya olarak tabir edilen yerlere özel turizm bölgesi teşvikleri verilmeli. Uçak seferlerinin arttırılması için görüşmeler yapılmalı. Zira bizler Hatay’a gelen misafirlerde yüksek bilet fiyatlarından şikâyetçiyiz.  Açık ve kapalı olacak şekilde gösteri merkezleri ve şehir tiyatrolarına ihtiyaç var.  Yeni imar planları yapılıp, mahallelerdeki küçük yeşil alanlar birleştirilerek, daha nitelikli yeşil alanlar oluşturulmalıdır. Son olarak nihai amacımız, seçilmişlerin, atanmışların, STK’ların, ilgili kurum ve kuruluşların bir arada olduğu Hatay Lobisi oluşturulmasını sağlamak. Hatay’ın sorunlarına çözüm üretmek ve sosyo-ekonomik gelişmişliğin en üst seviyelere çıkarmak için tüm kurum, oda ve STK’ların toplanması, akıl birliği ile üretilen çözümlerin ilgili kurumların güç birliği ile hayata geçmesi temennimizdir” ifadelerini kullandı. HABER M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.