HATAY’A 70 KM YOL YAPILACAK

HATAY’A 70 KM YOL YAPILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “11 ili kapsayan deprem bölgesinde depremden etkilenen yollarımız için 2023 yılında 6,3 milyar lira harcadık. 2024 yılında da 12 milyar lira harcama yapmayı planlıyoruz” dedi.

Depremle birlikte yolların düştüğü hali değerlendiren ve çözüm için cümleler kuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yolların Bakanlığın ağında olup olmadığına bakmaksızın çalışma yaptıklarını söyledi. Asrın felaketi diye tanımlanan 6 Şubat depremlerinde hasara uğrayan kesimlerde de ulaşım yollarının açık tutulması ve iletişimin kesilmemesi için her an sahada olduklarını hatırlatan Uraloğlu, “Deprem bölgesi karayolları yol ağında bulunan 9 bin 176 kilometrelik yolun sadece yüzde 2’sini oluşturan 184 kilometrelik kısımda hasar oluşmuştu. 11 ilimizde ulusal yol ağımızın yüzde 98’i depremden herhangi bir zarar görmemişti.” ifadelerini kullandı. Depremin ilk gününden itibaren bölgeden tahliyelerin yapılması ve yollanan yardımların bölgeye intikali gibi çok kritik çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Havayollarımızı afet lojistiğinde etkin ve hızlı bir şekilde kullanarak 720 bin vatandaşımızı bölgeden tahliye ettik. AFAD Yönetim Merkeziyle koordineli olarak havayoluyla birlikte kara, deniz ve demiryoluyla 1 milyon üstünde vatandaşımızı ücretsiz tahliye ettik” dedi.

YOL PROJELERİ İÇİN İHALELER YAPILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “5 ilde 10 ayrı kesimde 38 bin konutun toplam 180 km uzunluğunda bağlantı ve imar yolunun inşası için 4 proje ve 8 yapım ihalesi gerçekleştirdik. Toplam proje bedeli 15 milyar TL olan işlerde, yapım çalışmalarına da yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Hatay’da 15 bin 885 konut için toplam 58,6 km imar ve 10,6 km bağlantı yolu, Osmaniye’de; 1.820 konut için 7,1 km, Şanlıurfa’da 3 bin 252 konut için 37,9 km, Diyarbakır’da 6 bin 40 konut için 25,9 km imar ve bağlantı yolunda çalışmalarımız devam ediyor” ifadesinde bulundu.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.