Meşale Gazetesi

İbrahim GÜLER’den “DİYABET” Farkındalığı

14 Kasım Diyabet Günü münsebetiyele Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, Ak Parti Hatay İl Teşkilatı olarak diyabetin farkındalığını arttırmak sebebiyle etkinlik düzenledi.

İbrahim GÜLER’den “DİYABET” Farkındalığı

14 Kasım Diyabet Günü münsebetiyele Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, Ak Parti Hatay İl Teşkilatı olarak diyabetin farkındalığını arttırmak sebebiyle etkinlik düzenledi. Yürüyüşün Antakya ayağına AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, AK Parti Defne İlçe Teşkilat Başkanı Kenan Türkmen, AK Parti
Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Şaban Kurt, AK Parti Hatay İl Kadın
Kolları Başkanı Sara Gök ve partililer katıldı. Düzenlenen etkinlikte Ak Parti
Hatay İl Başkanı İbrahim Güler yaptığı basın açıklamasında ; Diyabet, zamanın da ve iyi tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açabilmektedir. Özellikle hipertansiyon,obezite,aile öyküsünün varlığı Tip 2 diyabet gelişimi için birinci sırada hazırlayıcı etkenleri oluşturmaktadır.
Uluslar arası Diyabet Federasyonu IDF 2017 verilerine göre,dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin vardır;bu demektir ki her 11 kişiden 1’i diyabet hastasıdır.2 diyabetli yetişkinden 1’ine (0/046,5) ise teşhis konulmamıştır, yani kişi diyabetli olduğunu bilmemektedir.
Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta,başta kalp krizi,böbrek yetmezliği,göz sorunları,ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir.
Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diyabetin önlenmesi
ve halk sağlığının
korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını artırmak amacıyla 14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanır.
Bu vesile ile diyabetin verd ği zararların neler olduğunun mikro ölçekte ailede hem de makro ölçekte toplumda farkındalık artırmak için , Ak Parti Teşkilatı olarak yaptığımız bu etkinliğin gerekli bilinci oluşturmasını diliyoruz.” İfadelerinde bulundu.
HABER:FADİME ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.