İSKENDERUN’DA ÖZEL ÇOCUKLARA YÜZME EĞİTİMİ

İSKENDERUN’DA ÖZEL ÇOCUKLARA YÜZME EĞİTİMİ

İskenderun Gençlik İlçe Spor Müdürlüğü, Down sendromlu özel çocukları yüzme eğitimi ile onlara yüzmeyi öğretirken sosyalleşmelerini de sağlıyor.

İskenderun Gençlik İlçe Spor Müdürlüğü, yaz dönemi boyunca ücretsiz olarak devam eden yüzme kurslarında özel çocuklarında yüzme eğitimi aldığını kaydetti. İskenderun Gençlik İlçe Spor Müdürlüğü Proje sorumlusu Elif Uğur, yaz dönemi boyunca çocukların yüzme kurslarına katıldığını, kursların özel çocukları da kapadığını belirtti. Özel çocuklarla diğer çocuklar arasında kaynaşmanın sağlandığına da değinen Elif Uğur, yüzme havuzlarında yürütülen programda, özel çocukların diğer çocuklarla birlikte eğitim alacak şekilde gruplara dahil edildiklerini belirtti.

ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMLU ETKİLERİ GÖRÜLDÜ

REKLAM ALANI

Ayrıca, gerek duyulması halinde antrenörler eşliğinde özel olarak ayrı antrenmanlar yapıldığını ifade eden Uğur, “ Özel çocukların havuz ortamında mutlu olduklarını, ilerleme kaydettiklerini ve sosyalleştiklerini gözlemliyoruz. Bu programın sadece yaz dönemine özgü olmadığını, yıl boyunca devam ederek çocukların gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefledik. Çocukları müsabakalara hazırlamak ve hem zihin hem de beden sağlıklarını desteklemek için bu tür aktiviteler önemli.” Şeklinde konuştu. Son dönemde yaşanan felaketlerin çocukları olumsuz etkilediğine de dikkat çeken proje sorumlusu Elif Uğur, spor faaliyetlerinin çocuklar üzerinde tedavi edici bir etkisi olduğunu ve bu nedenle spor faaliyetlerine önem verdiklerini belirterek, yüzme çocukların psikolojik ve fiziksel sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini gördüklerini sözlerine ekledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.