Meşale Gazetesi

KABAK TATLISININ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

KABAK TATLISININ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar uzanan muhteşem lezzet kabak tatlısı, dışı çıtır içinin bal kıvamında olan lezzetinin yanında vücuda sağladığı faydalar ile sık bir biçimde tüketilmeye devam ediyor. Herkes tarafından beğenilen bu eşsiz lezzet sade tüketildiği gibi üzeri ceviz ve tahin ile süslenerek de tüketilmektedir. Az kalorili olarak bilinen kabak tatlısı diyet listelerinde de kendine yer bulan bir lezzet olarak da çıkıyor karşımıza.Kabak tatlısı en iyi antioksidanlardan biri olan beta karoteni içerisinde bolca bulundurduğundan dolayı vücudu mikroplardan koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.Hal böyle olunca bizde soluğu kabak tatlısı konusunda en eski ve deneyimli işletmelerden olan Fansa Tatlıcılıkta aldık.
Lezzeti kadar faydaları ile de bilinen uygun fiyatı dolayısıyla her eve girebilen Kabak tatlısı konusunda oldukça iyi olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan 42 yıllık usta Sadık Fansa yaptığı açıklamasında:” Bizim kabak tatlısında iyi olmamızın başlıca sebebi ustamızın bu konuda en iyilerden biri olması ve bizleri en güzel biçimde yetiştirmesidir.1948 yılından itibaren Antakya tatlıcılık sektöründe kendini ispatlamış bir isim olan Azmi Ustanın öğrencisiyim ben. Aynı şekilde üçüncü kuşak olan oğullarım Şahap ve Yunus Emre’de benim öğrencilerim olarak iyi birer kabak tatlısı ustaları olarak yetişmektedirler.Bizim için birinci kural hijyen ve kaliteli üründür.Bu konuda asla taviz vermiyoruz.Zaten başarımız da biraz oradan gelmektedir. Yapılan tahlillerde ortaya çıkan sonuçlar kabak tatlımızda hiçbir katkı maddesinin olmadığını ve tüm değerlerin en iyi biçimde olduğunu göstermektedir.


Faydalarını sayacak olursak Kabak tatlısı demir, kalsiyum. fosfor ,Potasyum, , sodyum ve magnezyum içerdiğinden dolayı kansızlığı önler, çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur.İçerisinde bulunan C vitamini ile hastalıklara karşı doğal bir zırh özelliği sağlar.A vitamini ile göz sağlığı için etkili olur.Kemik ve diş sağlığı için önem arz eder. Yüksek lif oranı ile bağırsakları çalıştırarak ve sindirimin rahat olmasını sağlar.Kabak tatlısı kilo aldırmayan bir tatlı olduğu gibi bir çok diyet listesinde yer alması ile de bilinir.Ve daha bir çok faydası olan bu tatlıyı en leziz hali ve uygun fiyatı ile müşterilerimize sunmak adına her gün üretim yapmaktayız.”dedi.
Yerli ve yabancı turistlerin kabak tatlısı konusunda tercih ettikleri işletmelerin başında yer aldıklarını söyleyen Şahap Fansa,Ağırlıklı olarak satış aşamasında görev yaptıklarının altını çizerek bu muhteşem lezzeti kargo ile Türkiye’nin her yerine gönderebildiklerini belirtti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.