LÜTFÜ SAVAŞ, BURSA’DAN GETİRDİĞİN 600 BİN ZEYTİN FİDANINA SARIL…

LÜTFÜ SAVAŞ, BURSA’DAN GETİRDİĞİN 600 BİN ZEYTİN FİDANINA SARIL…

LÜTFÜ SAVAŞ, BURSA’DAN GETİRDİĞİN  600 BİN ZEYTİN FİDANINA SARIL…

HBB Başkan’ı Lütfü Savaş seçim çalışmaları kapsamında şuna sarıl buna sarıl şeklinde bir sloganla çalışmalarını sürdürmeye çalışıyor .Hatay’a sarıl şeklinde afişler bastıran Lütfü Savaş’ın gerçekten Hatay’a sarılmadığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde HBB Başkan’ı Lütfü Savaş, çiftçilere 600 bin zeytin fidesi dağıttı. Ancak bu zeytin fidelerinin Hatay’lı fide üreticilerinden değil, Bursa’dan getirilip Hatay’da üreticilere dağıtıldığı ortaya çıktı. En güzel zeytin fidesinin Hatay’da bulunduğunu belirten Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı yaptığı yazılı bir açıklama ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın bu tutumunu kınadı. Bu icraatın Hatay Halkına bir ihanet olduğunu belirten Kamacı “HBB Yöneticilerine ve Yetkililerine sesleniyoruz;Hatay’da özellikle Samandağ ilçesinde üretimi gerçekleştirilerek Türkiye’nin muhtelif bölgelerine satılan ayrıca Dünya’nın muhtelif bölgelerine ihraç edilen kaliteli, sertifikalı, garantili meyve ile zeytin fidanı üretimi ve pazarlaması söz konusu iken, bu üretimden dolayı Hatay’a istihdam sağlanır iken HBB’ye yakınlığı ile bilinen malum firma üzerinden diğer illerden düşük kalitede, cinsleri belli olmayan yüksek fiyatlar ödemek sureti ile fidan alımı gerçekleştirmeniz kabul edilemez bir tutumdur.Bu icraata bir isim konması gerekirse ancak ve ancak Hatay halkına ihanetten başka bir isim konması mümkün değildir. Zira: HBB Kurumu tarafından kalitesi düşük , cinsleri belli olmayan fidanların HBB Kurumu olarak Hatay halkına ait olan paraları Hatay halkının genel menfaatleri doğrultusunda harcamak yerine, adil olmak yerine, sırf bir firmayı kayırmak sureti ile zengin etmeye yönelme tercihlerinizi doğru bulmamaktayız. “HBB Yetkilileri Hatay özellikle Samandağ ilçesi Türkiye’nin sayılı fidan üretim alanlarına, Fidan üreten çiftçilerine ve firmalarına sahip iken her daim kendinize yakın gördüğünüz ve kayırdığınız firma üzerinden başka yerlerden fidan satın almanız etik olmamakla birlikte ahde vefa kuralına uygun düşmemektedir. Bu vefasız davranışınızı şiddetle KINIYORUZ.” Beş yıl boyunca aynı firma üzerinden satın aldığınız Fidan’lardan, Abartısız bir tanesini dahi Samandağ çiftçisine dağıtmak-tan imtina iradeniz sosyal, adil ve eşitlikçi Belediye anlayışından çok uzak durmaktadır.Bu ayrımcı davranışınızı ve art niyetinizi şiddetle red ediyor ve KINIYORUZ!..
Çok yakın bir tarihte Hatay’da özellikle Samandağ İlçesinde çok daha kaliteli sertifikalar ile
garantiye alınmış ayrıca çok daha ucuza satın alabileceğiniz Fidan varken özellik tanıdığınız malum firmayı memnun etmek uğruna kalitesiz ve daha pahalıya mal ettiğiniz 600 bin Fidan satın almanız en düşük manada ihanet olarak adlandırılır.Zira; milyonlarca liraya mal ederek satın aldığınız 600 bin Fidan’ı Hatay ekonomisine, tanıtımına ve istihdamına önemli katkılar sağlayan Hatay üreticisinden temin etmiş olsaydınız , Hatay’ın parası Hatay da değerlendirilmiş olacaktı.HBB Kurumu Hatay halkına öncelik tanımak ile mükelleftir. HBB Kurumu’nun bu tür yanlış karar ve icraatlarından dönmesi ve hatasını telafi etmesi bizleri memnun edecektir.” dedi.
HABER: FERİT LİF

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.