MEVLİD-İ NEBİ COŞKUSU DEVAM EDİYOR

MEVLİD-İ NEBİ COŞKUSU DEVAM EDİYOR

Hatay İl Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı program düzenlendi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen program İstiklal Marşının okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimiyle başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu “Başkanlığımız 2023 Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftasının ana temasını ‘Peygamberimiz, iman ve istikamet’ olarak belirlemiştir. Yüce dinimiz İslam’ın temel gayesi erdemli birey, faziletli toplum ve huzurlu bir dünya inşa etmektir. Bu gayeye uygun bir hayatın en önemli göstergesi de şüphesiz ki iman ve istikamettir. İman ve istikamet hususunda müminler için en güzel örnek şüphesiz alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber Muhammed Mustafa’dır. Yüce Rabbim, Peygamber Efendimizi gerçek manada anlamayı ve onun gibi istikamet üzerine olmayı bizlere nasip eylesin. Bu vesileyle Mevlid-i Nebi İle Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ediyor, Programımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye teşrif eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Peygamberimizin devlet adamlığına, aile ve çocuk sevgisine vurgu yaparak her yönüyle muhteşem bir Rehberin ümmetiyiz.” dedi. Açış ve Selamlama Konuşmalarının ardından konferans vermek üzere kürsüye gelen MKÜ İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Onur, “Bir müslüman için Peygamber sevgisinin imanın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

ONUR, Allah’ın sevgisine, affına ve merhametine ulaşmanın yolunun, Hz. Muhammed’e (sas) tabi olmaktan ve onun yolunu takip etmekten geçtiğini dile getirerek Hz. Muhammed (sas)’in yolunda iman ve istikamet üzere yürümenin, onun yaşantısını örnek almanın, sünnetini hayata tatbik etmenin, en büyük ideal olması gerektiğini belirtti. Akabinde sahneye gelen il Müftülüğü musiki Korosu ilahi dinletisinde bulundu. Konferansa Hatay Valisi Mustafa Masatlı, il protokolü, din görevlileri çok sayıda vatandaş, ve üniversite öğrencileri katıldı. Katılımcılara Başkanlığımızın Geçerken dergisi ile Hz Peygamber iman ve istikamet konulu kitapları hediye edildi.Program Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın konuşmacı hocasına, İl Müftüsünün de Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya çiçek takdimi ile sona erdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.