ŞEHİTLİK, BU KUTSAL VATANIMIZIN HER KARIŞ TOPRAĞINDA YAŞAYAN DİPDİRİ BİR RUHTUR

ŞEHİTLİK, BU KUTSAL VATANIMIZIN HER KARIŞ TOPRAĞINDA YAŞAYAN DİPDİRİ BİR RUHTUR

Hatay Valisi Mustafa Masatlı 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Masatlı mesajında; “Ey şehit oğlu şehit! İsteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber.” Şehitlik; bizi biz yapan değerlerimiz uğrunda fedakârlık, cesaret ve vatan sevgisinin en yüce ifadesidir. Öyle ki; biz fâniler için makamların en yüce mertebesi olan şehitlik, “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Bilakis onlar diridirler ama siz farkında değilsiniz.” Ayetiyle de Yüce Rabb’imizin övgüsüne  mazhar olunacak kadar ulvî bir makamdır.

Yurt edindiğimiz bu aziz topraklar, binlerce yıllık tarihi boyunca pek çok kahramanın kanlarıyla sulanmış, onların azim ve kararlılıklarıyla varlığını korumuştur. Şehitlik, bu kutsal vatanımızın her karış toprağında yaşayan dipdiri bir ruhtur. Vatanımız uğruna canını veren her Şehidimiz, yaşatılması gereken bu ruhun ebedi mimarlarıdır.

Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da; kısacası Millî Mücadelemizin her safhasında atalarımızca verilen onurlu mücadeleye tarih tüm boyutlarıyla şahittir. Bu onurlu mücadelenin en büyük kahramanı Şehitlerimizdir.

Şehitlerimiz, sadece savaş meydanlarında değil, Aziz Milletimizin huzuru, Devletimizin bekası için görev başında iken de bu yüce mertebeye ulaşarak; istiklâlimizin ve istikbâlimizin güvencesi olmak, devletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda en değerli varlıklarını, canlarını, hiç tereddüt etmeden feda etmiş kahraman vatan evlatlarımızdır.

Aziz Şehitlerimizin kahramanlıkları, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan sevgisinin, bu uğurdaki fedakârlık ve cesaretin ne anlama geldiğini kavratacak en değerli hakikattir.

Yaslandığımız değerlerle yoğrulmuş millî karakterimizin belirleyicisi inancımız ve irfanımızın istikametinde Aziz Şehitlerimizin bizlere emanet ettikleri manevî mirasımıza, dünya var oldukça sahip çıkacağımızdan en ufak bir şüphe duyulmamalıdır.

Bizler, Aziz Şehitlerimizin emaneti bu kutsal vatanımızı korumak, muasır medeniyetlerin daha yükseğine çıkarmak, onların hatıralarını yaşatmak ve onlara layık olmak için var gücümüzle çalışmaktayız.

Her karış toprağında vatan kalbinin attığı Ülkemiz, Türkiye Yüzyılı’mızda da Şehitlerimizden aldığımız ilhamla hedeflerine emin adımlarla yürüyecektir.Bu duygu ve düşüncelerle milletçe idrak ettiğimiz Şehitler Haftası’nda başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Kahraman Şehitlerimizi; aziz hatıraları önünde, onlardan bize sirayet eden aynı ruh, aynı inanç, aynı şuurla bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İfadelerine yer verdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.