Meşale Gazetesi

Sobalar kuruldu bacalar tüttü

Gece hava sıcaklıklarının düşmesi sebebiyle sobaların kurulmaya başladığı ve soba satışlarında artış gözlendiği belirtildi.

Sobalar kuruldu bacalar tüttü

Gece hava sıcaklıklarının düşmesi sebebiyle sobaların kurulmaya başladığı ve soba satışlarında artış gözlendiği belirtildi.
Havaların soğumaya başlaması ile birlikte soba satışlarında artış olduğu bildirildi. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte özellikle gece soba yakma gereksiniminin duyulmaya başladığı, soba ticaretindeki hareketlilikte arttı. Şehir merkezinde kaloriferli ev sayısının artması sebebiyle özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların sobaya rağbet gösterdiğini belirten soba satıcıları, satışların arttığını söylediler.Odun ve kömürün sıcaklığında bir kış daha geçirmek için hazırlanan vatandaşlar; soba, boru, kova gibi ihtiyaçları karşılamak için hırdavatçı ve sobacıların yolunu tuttu.
Soba satışlarının yüzlerini güldürdüğünü belirten hırdavatçılar, kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte soba satışlarının da arttığını söyledi. Satışların arttığını, taleplerin oldukça yoğun olduğunu söyleyen sobacılar, Özellikle kırsal kesimlerde fırınlı sobalara talepler yoğun. Sebebi ise vatandaş sobanın içinde yemeklerini ısıtıyor bu yüzden de fırınlı sobalarda daha fazla talep geliyor dedi. Vatandaşların alım gücüne göre soba tercih ettiklerini söyleyen satıcılar, sac sobaların 200 ile 450 lira arasında emaye ve tuğlalı sobaların ise 250 ile 1000 lira arasında değiştiğini söylediler.
Antakya’da soba satışı yapan esnaflar, Kırsal kesimde yaşayan ve yakacak olarak tezek ve zeytin odunu kullanan vatandaşlar sac sobaya alım gücü biraz daha yüksek olan vatandaşlarda daha pahalı olan sobaları tercih ediyor.
Havların soğumaya başlaması ile birlikte satışlarda artarak sürüyor. Geçen yıllara oranla fiyatlarda çok önemli bir fark yok. Şu anda havalar soğudu. Özellikle geceleri havalar soğuk oluyor. Bu sebeple sobalar kurulmaya başladı. Soba ihtiyacı olan vatandaşlarda satışların artmasına sebep oluyor. Soba sezonu bu yılda her yıl olduğu gibi hızlı başladı dediler. M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.