Meşale Gazetesi

SOKAK, CADDE VE MEYDANLARDA SİGARA İÇMEK YASAKLANDI

SOKAK, CADDE VE MEYDANLARDA SİGARA İÇMEK YASAKLANDI

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen ek genelgede pandemi ile mücadele kapsamında cadde ve sokaklarda sigara içmek yasaklandı. 

Pandemi ile mücadele için uygulamaya sokulan ek genelgede, koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği bildirildi.

Maskenin amacına uygun doğru ve sürekli şekilde kullanımını sağlamak amacıyla 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren 81 ilde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içme yasağı getirildi.

65 yaş ve üstü vatandaşların saat 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması ise 81 ilde uygulanmaya başlayacak. (AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.