SOLĞUN: KAMU ÇALIŞANLARINI RAHATSIZ ETMEYİN

SOLĞUN: KAMU ÇALIŞANLARINI RAHATSIZ ETMEYİN

Türk Eğitim Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, deprem bölgesindeki öğretmenlerin kalıcı konut sorunu nedeniyle konteynerlerde barınmalarına yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

Deprem bölgelerinin insan gücüyle ayakta kalabileceğini hatırlatan Solğun, mevcuttaki öğretmenlerin tayin isteyerek Hatay’ı terk etmelerini önlemenin tek yolunun öğretmenlere konteyner verilmesi olduğunu kaydeden Solğun açıklamasında; “06 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen şehir Hatay İlimiz olmuştur. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu geçici bir süre için misafir olarak diğer illere gitmek zorunda kalmışlardır. Konteyner kentlerin kurulması ile geri dönüşler olmuş ve geçici konutlarda barınma başlamıştır. Öğretmen arkadaşlarımızın il dışına tayin olması nedeniyle yerlerine 4700’e yakın yeni öğretmen Hatay’a atanmıştır. Haklı olarak devletimiz atanan öğretmen arkadaşlarımızı konteyner kentlere yerleştirmişlerdir. Çünkü Hatay’da en büyük problem kalıcı konut eksikliğidir. Yeni atanan 4700 öğretmeni barındıracak kalıcı konut varda bizim mi haberimiz yok. Hak sahibi değiller diye sokağa atmayı doğru bir davranış olarak görmüyoruz. Altınözü ve diğer ilçelerimizde konteynerlerden çıkarılacak öğretmen arkadaşlarımız nerede kalacaklar? Kiralık ev bulabilecekler mi? Yeterince kalıcı konut var mı? Tüm bu soruların bir karşılık bulması gerekiyor. Yetkililerden kalıcı konut ihtiyacı karşılanana kadar kamu çalışanı arkadaşlarımıza kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Yerle bir olmuş şehirde kiralık konut bulmanın zorluğu herkesçe bilinmektedir. Halen de kamu çalışanları deprem bölgesinden tayin isteyip gitmeyi tercih ediyorlar. Bunun önüne geçmenin yolu da çalışma şartlarının iyileştirilmesinden geçmektedir. Çalışanların lehine ilave yeni hakların verilmesi gerekmektedir. Afet tazminatı, elektrik ve su bedelinin AFAD tarafından ödenmesi, kamu çalışanları için moral kaynağı olacaktır. Deprem bölgesinde en büyük ihtiyaç “İNSAN GÜCÜ”dür. Bunu gözardı etmemek gerekiyor. Yetkililere önemle duyurulur” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.