VALİ MASATLI, TARİHİ KONAĞI DENETLEDİ

VALİ MASATLI, TARİHİ KONAĞI DENETLEDİ

Vali Masatlı, Tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı’nda İncelemelerde Bulundu. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık (Harran) Mahallesi’nde, depremlerden etkilenen ve birçok filme ev sahipliği yapmış olan tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı’nda restorasyon çalışmalarını denetledi. Vali Masatlı, Valiliğin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, daha sonra sinema müzesine dönüştürülecek olan konağın ve çevresinin durumu hakkında detaylı bilgiler aldı.

Restorasyon sürecindeki ilerlemeleri gözlemlemek amacıyla konakta gerçekleştirilen inceleme ziyaretinde Vali Masatlı, yetkililerden projenin detayları ve restorasyon çalışmalarının aşamaları hakkında bilgi aldı. Vali Mustafa Masatlı, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı, bölgenin önemli bir kültür mirası. Bu tür tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması büyük bir önem taşıyor. Restorasyon çalışmalarının hassasiyetle yürütülmesi, bu konuda titiz bir çalışma sergilenmesi, bizim için büyük bir mutluluk kaynağı.” ifadelerine yer verdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.