VATANDAŞLAR YENİ KONUTLARA OTOPARK İSTİYOR

VATANDAŞLAR YENİ KONUTLARA OTOPARK İSTİYOR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Antakya başta olmak üzere diğer birçok ilçede Hatay’ın yeniden planlanması ile ilgili paylaştığı veriler de otopark ile ilgili bilgi verilmemesi endişeye neden oldu.

Hataylılar yapılan yeni projelendirme çalışmalarında yetkililerin Otoparktan söz etmemelerini endişe verici buldular. Vatandaşlar, “Sıkışık bir kent vardı. Özelikle otopark konusunda ciddi sorunlar yaşıyorduk. Yeni yapılacak imar planında otoparktan söz edilmeyince tedirgin olduk. Mutlaka projelendirmede vardır ama bu önemli bir detayın çok daha fazla işlenmesini istiyoruz” dediler. 6 Şubat depreminden sonra yerle bir olan Antakya ve bazı ilçelerde yeniden inşa süreci hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda imar planlarının nasıl yapılacağı ve tasarlanan projeler vatandaşlar ile görsel olarak paylaşılıyor. Yapılan paylaşımlarda Otopark alanlarından söz edilmemesi özelikle Antakyalıların dikkatini çekiyor. Hataylılar, Antakya’da yeniden yapılanacak olan Kurtuluş caddesi, saray caddesi, köprübaşı, Uzun çarşı ve Atatürk caddesinde 6 Şubat depreminden önce ciddi sıkıntılardan biri olan otopark sorununun yeni planlamada yaşanmamasını talep ettiler. Vatandaşlar yeni düzenlenecek olan kent merkezinde geniş çaplı bir otopark olması gerektiğini vurguladılar.

BÜYÜK CADDELERDE OTOPARK PLANLAMASI YAPILMALI

Vatandaşlar, “Sıkışık bir kent vardı. Özelikle otopark konusunda ciddi sorunlar yaşıyorduk. Yeni yapılacak imar planında otopark meselesi ciddi bir şekilde ele alınması gerekiyor. Bizim yeni Antakya ile birlikte en büyük talebimiz otopark” dediler. Kurtuluş caddesi, saray caddesi, köprübaşı, Uzun çarşı ve Atatürk caddelerine Katlı otoparkın şart olduğunu vurgulayan Hataylılar, “Neden planlarda otoparktan söz edilmedi? Her zaman ki gibi yol kenarında araç park edilecek ve yollar daralacak. Buda beraberinde trafiği doğuracak. Öncelikle yapılacak her bina için daire sayısı kadar açık otopark olmalı. Aksi takdirde çok katlı bina yapılmamalı. Yoldan çok içeride yapılmalı ki bir deprem de yolu kapatacak şekilde yıkılmasın. Çözüm belli ama kimse bunlara uymayacak. Yollar bile genişletilmeden yeni binaların temelinin atılması bunun göstergesi. Yeniden imar yapılacaksa eski hatalar tekrar tekrar yapılmamalı. Halkın refahı ve yaşam tarzına uygun yapılmalı. Kurtuluş caddesi, saray caddesi civarı, köprübaşı, Uzun çarşı ve Atatürk caddelerindeki planlamada çok dikkatli olunmalıdır. Yoksa kaldığımız yerden sorunlara devam ederiz” sorularını yönelttiler.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.