YELOĞLU TOPARLIYOR… ‘’BEŞİNCİ KOL’’ DAĞITMAYA ÇALIŞIYOR

YELOĞLU TOPARLIYOR… ‘’BEŞİNCİ KOL’’ DAĞITMAYA ÇALIŞIYOR

     Yaklaşık 2 yıl önce AK Parti Hatay Teşkilatlarının başına getirilen deneyimli siyasetçi Mehmet Yeloğlu, ne zaman HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın yetersiz icraatlarını eleştirse, çok ilginçtir ki ,Yeloğlu’na karşı muhalefet sesleri kendi partisi içerisine yuvalanmış köstebek çukurlarından geliyor.

     Örneğin geçtiğimiz hafta içerisinde Yeloğlu, yerel bir radyo programına katıldı. Bu programda HBB’nin Hatay’da köy yollarını ihmal ettiğini, Hatay’ın birçok yöresinde içme suyu sıkıntısı çekildiğini, bütün bunlar yapılmadan EXPO gibi bir projeye milyarlarca liranın sağlanmasının doğru olmadığını söyledi. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın ihmal ettiği hizmetleri Hatay’a getirmek için devlet nezdin de ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda başarılı olduklarını söyleyince ne HBB Başkanı Lütfü Savaş’tan nede başkanın partisi CHP’den hiçbir itiraz gelmedi.

     Peki il başkanı Yeloğlu’na eleştiriler ve itirazlar nereden geldi ?

     AK Parti Hatay’da HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın kurmuş olduğu ve adeta ‘’BEŞİNCİ KOL’’ faaliyetini yürüten gruplardan geldi.

    Öyle anlaşılıyor ki ; başkan Savaş AK Parti Hatay’da ciddi bir siyasi lobiye hitap diyor. Bu lobileri istediği zaman devreye sokabiliyor. Buradan anlıyoruz ki başkan Savaş her ne kadar ‘’ Hatay’ın çiftlik kahyası benim’’ şeklinde medyada hava atsa da, siyaseten çok ciddi bir Mehmet Yeloğlu korkusu yaşıyor. 

     Çünkü başkan Savaş 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Antakya Belediye Başkanı olan ve o dönemde ciddi hizmetlere imza atmış olan Yeloğlu’ndan başkanlık adaylığını o dönemin siyasi muktediri Sadullah Ergin’in sayesinde aldığını çok iyi biliyor. Dolayısıyla başkan Savaş’ın Yeloğlu’na karşı her zaman, siyasi bir utancı kalbinde taşıdığını tahmin ediyorum. 

     İşte bunun için ; HBB Başkanı Lütfü Savaş, ezeli rakibi olan Mehmet Yeloğlu’nu başarısız göstermek için elinde bulundurduğu gurupları Yeloğlu’na karşı acımasızca kullanmaya devam edecektir. Bugünler de Yeloğlu’na çamur atan bazı organların başkan Savaş tarafından nasıl beslendiğini ortaya koymak mümkündür.

     Bir başka gerçek bu gurupların HBB’nin bazı ihalelerine nasıl konduklarını da çok iyi biliyoruz. İşte başkan Savaş AK Parti’de ‘’BEŞİNCİ KOL’’ faaliyetlerini bu yöntemlerle sürdürüyor. Üstelik bu görevi üstlenen bu guruplar o kadar iki yüzlüdürler ki, biz Tayyip Beyin destekçisiyiz, biz ölümüne Reisimizin yanındayız şeklinde balon havası basarlar. Ama Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay temsilcisi olan İl başkanı Mehmet Yeloğlu hakkında her gün ortaya kuyruklu yalanlarla dolu iftiralar atarlar.

     Ve bir çağrıda AK Parti Hatay Milletvekillerine.

     AK Parti’nin Hatay’da 5 Milletvekili bulunuyor. Bu Milletvekillerini Recep Tayyip Erdoğan aday göstermeseydi bugün Milletvekili olamazlardı. Aynı şekilde Mehmet Yeloğlu’nu aday gösterseydi bugün birinin yerinde Milletvekili unvanına kavuşacaktı. Ancak Genel Başkan Erdoğan, Mehmet Yeloğlu’na Hatay İl Başkanlığı görevini verdi. Dolayısıyla sizleri Milletvekili yapan bu teşkilata ve bu teşkilatın başında bulunan Mehmet Yeloğlu’na sahip çıkmak hem siyasi açıdan hem de vicdanen borcunuzdur. Bu çağrıyı aynı şekilde bu partiden seçilmiş belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine, ilçe başkanlarına ve gençlik kollarına da aynen tekrar ediyorum.

     İl Başkanı Yeloğlu, AK Parti Hatay için kelimenin tam anlamıyla biçilmiş bir kaftandır. Bu il başkanının değerini bilin ve özellikle bu il kongresi öncesinde sahip çıkın.  Aksi takdirde parti içerisinde sinsice örgütlenmiş ve ‘’BEŞİNCİ KOL’’ görevi üstlenmiş guruplar sizinde siyasi hayatınızın sonuna nokta koyabilir.( Ferit LİF)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.