Meşale Gazetesi

YETKİ EĞİTİM BİR SEN’DE

YETKİ EĞİTİM BİR SEN’DE

Memur Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Hatay 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar  yaptığı açıklamasında :” Ülkemizde olduğu gibi, İlimizde de eğitim çalışanlarının tercihi yine Eğitim-Bir-Sen oldu. 2022 Yılı Mayıs ayı yetkili sendika belirleme süreci sonunda 15 İlçeden 10’unda yetkiyi alarak Hatay genelinde yetkili sendika olduk. Örgütlü dayanışma, eğitim çalışanlarının haklarını koruma, geliştirme, özgürlük alanlarını genişletme gibi özgün sendikacılığımızın güzide eğitim çalışanlarımızın teveccühüne mazhar olmasına şahit olduk. Böylelikle İlimizde birinci ve yetkili sendika olma durumumuzu bir kez daha perçinledik.

Eğitim-Bir-Sen cehalete karşı ilim ve irfan ışığında vermiş olduğu mücadeleyle, aydınlık bilincin sözcüsü olmuş bir erdemliler hareketidir. Eğitim-Bir-Sen, kendi hizmet kolunda genel yetkili olmayı gelenekselleştirmiş bir sendika ve milletin hassas olduğu her konuda bütün gücünü ortaya koyan bir sivil toplum örgütüdür. Eğitim-Bir-Sen, mağdur edilmiş, haksızlığa uğramış eğitim çalışanlarının en güçlü buluşma noktası ve oluşturduğu teşkilat yapısıyla en büyük sivil toplum örgütüdür.

Medeniyetler şehri Hatay’ımızın kök değerlerine bağlı kalarak, İlimizdeki eğitim hayatının verimliliğinin artması, verilen emeğin hak ettiği karşılığı bulması için mücadele verdik. Doğru istikamette vermiş olduğumuz mücadele sonucunda başarıya ulaştık. İçinde bulunduğumuz tüm zorluklara rağmen doğru bildiğimiz yoldan hiçbir zaman sapmadık, eğitim çalışanlarının hür ve gür sesi olduk. Tüm bunlara karşılık Hatay, Eğitim-Bir-Sen’i görmüş, sevmiş ve desteklemiştir. Böylece Eğitim-Bir-Sen’i yetkili sendika yapmıştır. Bundan sonra da eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi için emek mücadelesi vermeye devam edecek, sorunun parçası değil; çözümün paydaşı olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Bizi böylesine güçlü kılan davamızın haklılığıdır, değerlerimizdir ve elbette her biri birbirinden kıymetli üyelerimizdir. Daha yapacak çok işimiz, çözmemiz gereken sorunlarımız vardır. Israrla ve sabırla eğitimin ve eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarını çözmek için her zaman olduğu gibi durmadan, usanmadan emek, ömür ve gönül vermeğe devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere, kuruluşundan günümüze kadar Eğitim Bir-Sen’in bu günlere gelmesinde, zirveden yeni ufuklara yol almasında emeği olan tüm başkanlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza ve iş yeri temsilcilerimize hassaten tüm üyelerimize şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına şükranlarımı sunuyorum.”dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.