TEDAVİSİ TAMAMLANAN YABAN HAYVANLARI DOĞAYA SALINDI

TEDAVİSİ TAMAMLANAN YABAN HAYVANLARI DOĞAYA SALINDI

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilen bir çakal, bir pelikan, bir kara leylek, iki kartal, bir şahin, bir arı şahini, bir turaç ve bir atmaca, Alahan Köyü ormanlık alanında doğal yaşamlarına bırakıldı.

Hatay’ın, göç güzergahı üzerinde yer alması nedeniyle bölgeye ulaşan birçok göçmen kuşun, kaçak avcılar tarafından yaralandığını belirten Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, merkeze getirilen hayvanların öncelikle röntgen ve kan muayenelerinin yapıldığını ve ardından tedavi edilerek doğaya kazandırıldığını ifade etti.

2024 yılı başından bu yana merkeze 155 yaban hayvanının getirildiğini belirten Prof. Dr. Altuğ, bunlardan 72’sinin sağlığına kavuşarak doğal yaşamlarına döndüğünü kaydetti. Etkinliğe Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ekibi, DKMP Hatay Şube Müdürlüğü görevlileri ve Veteriner Fakültesi öğrencileri katıldı.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.