LÜTFÜ SAVAŞ, SEBZE HALİ’Nİ YİNE GEÇİŞTİRDİ

LÜTFÜ SAVAŞ, SEBZE HALİ’Nİ YİNE GEÇİŞTİRDİ

HBB Başkanı Lütfü savaş toplanan HBB meclisinde sebze meyve halinin yapımıyla ilgili sorular “yazışmalar devam ediyor” diyerek yine geçiştirdi. Sebze hali yapımını üstlenmek isteyen Antakya belediye Başkanı İzzetin Yılmaz’ın bu konudaki önerisini dikkate almayan HBB Başkanı Lütfü Savaş daha önce de aslı astarı olmayan sebze hali yapma yetkisi açmış ve kamuoyunu uzun süre gereksiz yere meşgul etmişti. Antakya sebze hali projesi üzerinde bu güne kadar ciddiyetle üzerinde durmayan Başkan Savaş kamuoyunun bu konudaki duyarlılığını başka yönlere çekmek için dünde raylı sistem tartışması balattı. İstanbul’dan raylı toplu taşıma sistemi uzmanlarını Hatay’a davet eden Başkan Savaş bu girişimi kamuoyunu gereksiz yere meşgul etmekten başka bir işe yaramadığı ifade ediliyor.

Tartışmaları süren Antakya meyve sebze hali, 60 yıllık bir ömre sahip. 1960 Yılında kurulan ve o günün koşullarında nüfusu bir hayli az olan, Antakya merkez başta olmak üzere, çevre ilçe ve beldelere hizmet veren Antakya Sebze ve Meyve Hali’nin sağlıksız, uygun olmayan koşulları esnafı zorluyor. Hal’in kent merkezinde kalması sebebiyle, özellikle mal giriş ve çıkışlarında esnaf, üretici ve satıcı büyük sıkıntı yaşıyor. Kabzımallar, 60 yıldan bu yana hizmetteki yeni sebze hali projesinin bir an önce, modern ve çağdaş bir şekilde hayata geçmesini istiyor.

Mevcut hal arsası, 9 dönüm civarında. Burada yeni bir hal yaptırmak mümkün olmuyor. Yeni meyve sebze halinin en az 40-50 dönümlük olması gerektiği kaydedilirken, geçmişte Büyükşehir Belediyesi’nin, Antakya İskenderun yolu 25.km’sinde Modern Hal Projesi’ni kamuoyuna duyurduğu hatırlatıldı ve çözüm noktasında da acele davranılması gerektiğine işaret edildi.  Ancak bu proje üzerinde bu güne kadar neden durulmadığı kamuoyunda merak ediliyor. Haber: Ferit LİF

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.