MKÜ’DEN SAHNELERE TAŞAN KARİYER: “HASAN YEŞİLGÖZ”

MKÜ’DEN SAHNELERE TAŞAN KARİYER: “HASAN YEŞİLGÖZ”

Ailesi Mersin’de yaşayan, kendisi de Hatay‘da Mustafa Kemal Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren aslen Şanlıurfalı ses sanatçısı Hasan Yeşilgöz, küçüklüğünden beri hayali olan kariyer hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

Birçok etkinlikte aldığı sahneler ile başarısına her geçen gün bir yenisini eklen Hasan Yeşilgöz, müziğe çok erken yaşlarda babasının 40 yıllık müzik arşivini karıştırarak ve araştırmacı kişiliğiyle merak saldığını belirterek, “Müzikle 9 yaşında tanıştım ve hayatım boyunca birçok etkinlikte sahne alarak Mersin’i temsil ettim. Daha İlkokul yıllarında sınavla kazandığım İçel Sanat Kulübü Türk Halk Müziği korosuna katıldım.5 yıl boyunca burada ses ve koro eğitimi aldım. Daha sonra lise yıllarımda küçük konserler vermeye başladım. Babamla beraber türkü derlemesi ve besteler yaptım. Sürekli kendimi geliştirerek, yeni projelerde yer aldım. Mersin başta olmak üzere birçok ilde sivil toplum kuruluş etkinliklerinde sahne almaya devam ettim. Ulusal TV kanallarında birçok ünlü sanatçıyla sahne alarak festivallere katıldım” diye konuştu.

YEŞİLGÖZ: KÖTÜ İNSANLARIN TÜRKÜLERİ YOKTUR

Neşet Ertaş’ın bir sözünü hatırlatan Hasan Yeşilgöz; “Nerde bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur” sözüyle devam etti. Küçüklüğünden beri hedefinin konservatuar okumak olduğunu belirten Yeşilgöz, “Tam bir Türk Halk Müziği sevdalısıyım. Akademik kariyer yapmayı çok istiyordum. Bu hedefe yılmadan ve yorulmadan dişimle, tırnağımla bu noktaya geldim. Şimdi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde, Dr. Öğretim Üyesi Erhan Tekin’in yönetimindeki, Antakya Devlet Konservatuvarını kazandım. Şimdi kariyerimin içinde okuyorum” diye konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.