BAŞKAN GÜNDÜZ: “ÇABAMIZ ÇARŞIMIZIN DÜZELMESİ İÇİN”

BAŞKAN GÜNDÜZ: “ÇABAMIZ ÇARŞIMIZIN DÜZELMESİ İÇİN”

Tarihi uzun çarşı ticaretin merkezi, Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin muhakkak uğrak noktasıydı. Asrın felaketi diye tabir edilen 6 Şubat depreminde maalesef en büyük hasar alan yerlerden biri oldu. Ama uzun çarşı esnafı yılmadı kısa sürede kendi imkanları ile zoru başararak işyerlerini birer birer açmaya başladılar. Enkazların kaldırılması ,Elektrik ve Suyun gelmesi ile birlikte bugün 200’ü aşkın işyeri faal durumda hizmet vermeye başladı.

Uzun Çarşı Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Gündüz namı diğer Hançer Usta konu ile ilgili yaptığı açıklamasında:” Felaket sonrası Tarihi uzun çarşıya ilk gelen esnaflardan biriyim. İlk günlerde az bir sayı ile hareketlendirmeye çalıştığımız çarşımızda bugün itibari ile gözle görülebilir bir hareketlilik olduğunu görmek bizleri mutlu etmektedir. Çarşımızı gezmeye gelen tüm Valilerimizden talepte bulunuyoruz onlarda sağolsunlar şuana kadar bizleri hiç kırmayarak isteklerimizi yerine getirme adına çaba harcıyorlar. En önemli sıkıntılar arasında elektrik ve su vardı şuan itibari ile bu sorunumuzun çözüldüğünü söylemek isterim. Görüştüğümüz çok esnaf kısa bir süre zarfında işyerlerini açacaklarını bizlere ifade etti. Tabi hayatını kaybeden bir çok esnafımız da oldu deprem felaketinde. Hepsine Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum. Tedavileri hala devam edenlere de rabbimden şifalar diliyorum.
Bizler buradayız ve çarşımızı yeniden ayaklandırmak adına çaba harcıyoruz. Desteklerinden dolayı kıymetli esnaf kardeşlerimize, Sayın Valilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Fansa:” Eski Günleri Yakalayacağımızı Umut Ediyoruz”
Yöresel lezzetler konusunda faaliyet gösteren ve Tarihi Uzun Çarşı’nın en eski işletmelerinden biri olan Fansa Tatlıcılık işletmecisi Şahap Fansa eski günleri yakalayacağımızı umut ediyoruz diyerek başladığı konuşmasında: ”İlk günlerde kendi imkanlarımız ile çaba harcayarak işyerimiz açtık.Ramazan ayı olması sebebi ile küncülü helvamızı yaparak faaliyete başladık. Daha sonra elektrik ve suyun gelmesi ile birlikte kendi fırınımızda Kömbe çeşitleri ve Kerebiç pişirmeye başladık. Köpük imalatını da yaparak ayrılmaz ikili Kerebiç ve Köpüğü müşterilerimize en leziz halleri ile sunduk. Bir diğer uzmanlık alanımız olan kabak tatlısını da yapmaya başlayınca tam performans faaliyetimize devam ediyoruz. Çarşımızın günden güne ziyaretçi sayısı ve açan esnaf sayısı artmaktadır. Oldukça sıkıntılı günlerden bugünlere gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.