HASSA’DA SAFRAN BİTKİSİ YETİŞTİRİLDİ!

HASSA’DA SAFRAN BİTKİSİ YETİŞTİRİLDİ!

Hassa Kaymakamı Osman Acar, Aktepe Mahallesi’nde yetiştirilen aromatik bitki olan safran hasadına katıldı.

İlçede ilk defa safran yetiştiriciliği yapan Ferhat Arık ürettiği bitkinin hasadını gerçekleştirdiği için mutluluğunu dile getirerek Kaymakam Acar’a da desteklerinden dolayı şükranlarını sundu. Kaymakam Acar hasat esnasında bir takım bilgiler verdi.

ÇİFTÇİYE BEREKETLİ HASATLAR DİLEDİ

Genç çiftçi projesi kapsamında 2021 yılında 100 adet soğan tohumu ile başlayıp, bugün ise yaklaşık 300 adet soğan üretip ve bunları atıl durumda olan bahçelere dikip yetiştirilen safran bitkisi kozmetikten gıdaya ve prostat, meme kanseri, sinirsel hastalıklar, görme problemleri ve buna benzer birçok tıbbi tedavilerde kullanılmakta olup çok değerli bir bitki olduğunu vurguladı. Kg fiyatının 100 bin liraya kadar alıcısının olduğunu söyleyen Kaymakam Acar, safran sahalarımızı daha da büyütüp istihdam sağlanması konusunda projeler üreteceğini söyledi. Kaymakam Acar, “Şu anda hasadı yapmış olduğumuz safran bitkisi hasadının bereketli olmasını genç çiftçimiz Ferhat Arık’a hayırlı kazançlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.