İMREK, FAHİŞ FİYAT VE KANUNSUZLUĞA GEÇİT VERMİYOR

İMREK, FAHİŞ FİYAT VE KANUNSUZLUĞA GEÇİT VERMİYOR

Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, kent genelinde Market, Cafe, Restorant, Pastane vb. yerlerde fiyat etiketi, kasa ve raf fiyat uyumu kontrolü, haksız fiyat artışı ve menü denetimlerin aralıksız devam ettiğini söyledi.

Hataylı vatandaşların alışverişlerini suistimale uğramadan gerçekleştirmesi, hem üreticilerin, hem işletmelerin, hem de vatandaşların zarara uğramaması adına denetimlerin sıkı şekilde gerçekleştirildiğini kaydeden İmrek, hukuksuz uygulamalara imza atan işletmecilerin haklarında cezai işlem uyguladıklarını ifade etti. Müdür İmrek’in talimatıyla harekete geçen ekipler, denetimlerde, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakıldı. Ekipler, rastgele seçtikleri ürünleri kasaya götürerek fiyat karşılaştırması yaptı. Satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yapan ekipler, döviz kurundaki düşüşün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol ettiler.

DENETİMLERİMİZ ARALIKSIZ SÜRECEK

REKLAM ALANI

Tek amaçlarının piyasadaki fiyat dengesinin korunması olduğunu kaydeden İmrek, gerçekleştirilen denetim faaliyetleriyle ilgili gazetemize yaptığı değerlendirmede; “Başta temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri olmak üzere, vatandaşlarımızın ve dürüst çalışan tacirimizin mağdur olabileceği ve piyasa dengesi ile ticari akışın olumsuz etkilenebileceği sektör ve ürünlerle ilgili olarak yasal mevzuat çerçevesinde çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda, fahiş fiyat ve haksız ticaret ile mücadele kapsamında il müdürlüğü olarak denetim faaliyetlerimiz aralıksız şekilde sürecek” ifadelerini kullandı.

Kent genelinde ulusal ve yerel zincir marketler, üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerinde denetim ve incelemelerini sürdürdüklerini belirten İmrek, vatandaşların, karşılaştıkları etiket uygunsuzluklarında Ticaret Bakanlığı il müdürlüğüne başvurabileceklerini, Alo 175 Tüketici Danışma Hattını arayabileceklerini de söyledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.