HATAY EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

HATAY EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Hatay Emniyet Müdürlüğünün  3 Aralık dünya engelliler günü münasebetiyle yaptığı anlamlı çalışmada,  52 personele Türk işaret dili temel eğitimi verildiği bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda verilen “Türk İşaret Dili Temel Eğitimi”ne 52 personelin katıldığı belirtildi.

Eğitimle vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak, güvenlik erişimlerini kolaylaştırmak, işitme engelli vatandaşların istek ve sorunlarını hızlı ve verimli bir şekilde çözmek, adli konularda karşılıklı iletişim kurarak engellilerin daha güvende hissetmelerini sağlamak, emniyet teşkilatına olan güveni artırmak, engellilerin içinde bulunduğu psikolojiyi ve ifade etmek istedikleri durumu anlayabilecek düzeyde personel yetiştirilmesinin amaçlandığı kaydedildi. Ayrıca; eğitime katılan Polisler, işitme engelli bireylerin suç öncesi, suç esnası ve suç sonrasında mağduriyetlerini önlemeye yönelik Hatay İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan aktif öğrenme temelli bir eğitim programı eğiticisi olacakları ifade edildi.

Bu bağlamda, eğitime katılan Polislerin, güveni kötüye kullanma, hırsızlık, mala zarar verme, dolandırıcılık, bilişim suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu ve uyarıcı madde suçları, sahtecilik, hakaret ve tehdit ve kasten yaralama suçlarına ilişkin işitme engelli bireylerin mağduriyetlerini önlemeye yönelik eğitimleri verebilecekleri açıklamada yer verildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.