HATAY MKÜ, BİLİMDE ÖNCÜ OLMA YOLUNDA

HATAY MKÜ, BİLİMDE ÖNCÜ OLMA YOLUNDA

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), TÜBİTAK tarafından en fazla proje kabulü alan üniversiteler arasında yer alıyor. 2023 ve 2024 yıllarında kabul edilen ve devam eden projelerle bilimsel başarılarına yenilerini ekliyor. Üniversitenin akademik kadrosu ve öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye devam ediyor.

MKÜ Rektörlüğü, bu gurur verici gelişmeyi şu şekilde duyurdu: “Deprem sonrası sosyal meselelerden tarım ve hayvancılığa kadar geniş bir yelpazede yürütülen TÜBİTAK projeleri, bölgemize katma değer sağlıyor ve Hatay’ın kalkınmasına önemli katkılarda bulunuyor. Üniversitemizin bilim insanları, sosyal bilimlerden mühendisliğe, tarımdan hayvancılığa kadar birçok alanda önemli projeler hayata geçiriyor. Bu projelerin başarıyla yürütülmesinde emeği geçen tüm hocalarımızı ve ekip arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi olarak, bilim ve teknolojinin ışığında ilerlemeye ve bölgemize hizmet etmeye kararlıyız.”

Hatay MKÜ’nün 6 Şubat depremleri sonrası TÜBİTAK tarafından kabul edilen projeleri arasında şunlar bulunuyor:

REKLAM ALANI

– Bir afete karşı direnç ve iyileşme sürecine dair sosyolojik perspektiften bir model

– Gebeler için afet sonrası bakım protokolünün geliştirilmesi ve etkinliğinin değerlendirilmesi (Hatay Narlıca örneklemesi)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.