MASATLI: ÖĞRENCİLERİMİZ BİZLERE EMANETTİR

MASATLI: ÖĞRENCİLERİMİZ BİZLERE EMANETTİR

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir açıklama yayınladı.
Yeni eğitim döneminde öğrencilerin ve eğitim camiasının yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Vali Masatlı, velilere de çağrıda bulundu. Vali Masatlı, açıklamasında; “Sevgili Öğrencilerimiz, Depremden sonraki süreçte yaşadığımız zorluklar ve acıların yaraları, Devletimizin gücü ve Milletimizin sarsılmaz birlikteliği ve dayanışmasıyla her geçen biraz daha hafiflemekte. Bu konudaki en büyük dayanaklarımızın başında da eğitimin geldiği su götürmez bir hakikattir. İçinde bulunduğumuz zorlu zamanlarda, eğitim bizlere nefes ve ışık olarak hep birlikte yaşama tutunma, geleceğe umutla bakma direncimizi yeniden canlandırdı.
Canlanan bu direncimizle Medeniyetler Şehri Hatayımızı, tekrar eski ihtişamlı günlerine yeniden kavuşturma gayreti içerisinde, bir eğitim-öğretim yılına daha kavuşmanın heyecanı, mutluluğu ve coşkusunu hep birlikte yaşamaktayız.
Her yeni eğitim-öğretim yılı; beraberinde tazelenmiş bir enerji, yeni ve muazzam hedefler ve büyük hayalleri de beraberinde getirmektedir. Bu yıl da, Devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek hep birlikte daha güçlü adımlar atmak; ilimizin, Ülkemizin ve dünyanın geleceğine ışık tutacak pırıl pırıl nesilleri yetiştirmek için yeni bir başlangıç daha yapıyoruz.
Büyük Millet olmakla eğitim arasında sımsıkı bir bağ vardır. Tarih boyunca Aziz Milletimiz başta olmak üzere büyük milletlerin ortak özelliklerinin en başında eğitime verdiği önem gelmektedir. Eğitim, sadece bireylerin değil; toplumların hatta dünyanın kaderini belirleyecek unsurları taşır ki bu bakımdan en güçlü araçtır. İşte bu anlayışla Türkiye Yüzyılı mefküremizin en önemli ayaklarından biri eğitimdir. Bu hususlardan hareketle Devletimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Valiliğimiz, Aziz Milletimizle el ele vererek 7/24 esaslı sahada yürüttüğü çalışmalarla bu yıl, mevcut okullarımıza; bakım, onarım ve inşası biten yeni okullarımızı da dahil ederek yeni eğitim-öğretim dönemine daha güçlü başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
İstiklalimiz, İstikbalimiz, Gözbebeğimiz Sevgili Öğrencilerimiz,
Sizler; Ülkemizin hazinesi, potansiyeli ve var olma teminatısınız. Eğitimin; beşeri, insan mertebesine yükselten ekosistemi içerisinde akıl ve gönül coğrafyanızı, bilginin aydınlığında ve kıymetli öğretmenlerinizin şaşmaz rehberliğinde zenginleştirerek Ülkemize ve insanlığa ilim, ahlak, fazilet, adalet, merhamet gibi vazgeçilemez değerler ekseninde hizmet ve bir medeniyet inşa edeceksiniz. Bunun hayali ve heyecanı ile sizlerin tekrar öğretmenlerinize ve okullarınıza kavuşmanızın bizlerdeki mutluluğu da tarif edilemez.
İçinde bulunduğumuz zorlu sürece rağmen geçen sene merkezi sınavlarda gösterdiğiniz başarılarınız, bizler için ne kadar değerli ve gurur vericidir. Bu sene daha da başarılı olacağınızdan eminiz. Yeter ki Ülkemizin geleceği ve idealleriniz adına sağlam bir iradeyle hedeflerinize yürümekten asla geri durmayınız ve Devletimizin, her zaman yanınızda olacağını unutmayınız.
Değerli Öğretmenlerimiz ve Saygıdeğer Velilerimiz,
Kıymetli Öğretmenlerimiz,
Sizler, yalnızca teorik bilgi aktaran değil; aynı zamanda bilginin yaşayan bir temsilcisi olarak gençlerimizin zihnini eğiten ve ruhuna rehberlik eden önemli bir role sahipsiniz. Bunun içindir ki ulvi bir görevi ifa etmektesiniz.
Uhdenizde olan eğitimin amacı, geleceğimizin teminatı gençlerimizi, onlara aktardığınız bilgi, tecrübe, irfan ve değerler silsilesi ile gösterdiğiniz hedef ve çizdiğiniz istikamet doğrultusunda bilgiyi sorgulayan, analiz eden ve yeni bilgiler üretebilen birer birey inşa etmektir. Sizin varlığınızın anlamı işte bu noktada daha belirgin hâle gelmekte ve büyük anlam kazanmaktadır.
Ülkemizin aydınlık geleceği adına her zaman olduğu gibi geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında da ortaya koyduğunuz fedakârca çalışmalarınızdan dolayı ve deprem felaketinin bizlere yaşattığı tüm olumsuzluklara rağmen gençlerimizin başarılı olmalarında gösterdiğiniz azim ve kararlılığınız her türlü takdire şayandır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de ifade ettiği gibi “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”
Nihai amacı yetkin ve erdemli bireyler yetiştirmek olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Türkiye Yüzyıl’ımızda belirlenen hedeflerlerimize ulaşılmasında en büyük gücümüzün sizler olacağınız inancıyla hepinize en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygıdeğer Velilerimiz,
Bizlere emanet ettiğiniz çocuklarımız, yeni bir eğitim-öğretim döneminde daha öğretmenlerine ve okullarına kavuşuyorlar. Bunun heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.
Çocuklarımızın geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için büyük bir sorumluluk taşıdığımızın farkındayız. Bu yolda en büyük destekçilerimiz, her zaman olduğu gibi yine sizlersiniz. Bu zorlu süreçte sizlerin desteği, sabri ve emeği olmadan çocuklarımızın başarısının eksik kalacağı unutulmamalıdır.
Bu yıl da hep birlikte, çocuklarımızın hem eğitim ve öğretim hem de kişisel gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak; onların özgüvenli, sorumluluk sahibi, çevresine duyarlı bireyler olarak yetişmesi için el ele vererek çaba sarf edeceğimizden asla şüphe duymuyoruz. Sizlerin anlayış, fedakarlık ve desteğinizle güzel günlere kavuşmamız çok daha yakın olacaktır. Bu vesileyle sizlere de ayrı ayı teşekkürlerimi sunuyorum.
Depremin ilk saatlerinden itibaren bugüne kadar Devletimizin tüm imkânlarını şehrimiz için seferber eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’ye, göreve geldikleri günden itibaren ilimizin eğitim-öğretim çalışmalarını yakından takip eden Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN’e ve tüm Bakanlarımıza bir kez daha şükranlarımı arz ediyor, umudunu yitirmeden şehrimiz için çalışan tüm vatandaşlarımıza da ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilimize, Ülkemize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.