Altınözü’nde Bilgilendirme Toplantısı

Zeytin Diyarı Altınözü ilçemizde Zeytin Yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Altınözü’nde Bilgilendirme Toplantısı

Zeytin Diyarı Altınözü ilçemizde Zeytin Yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.Altınözü Kaymakamlığı koordinesinde Altınözü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Zeytin Diyarı Altınözü ilçemizde bulunan 48 mahallede ” Zeytin Yetiştiriciliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Hastalık ve Zararlılarla Mücadele Yöntemleri ” hakkında çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Kaymakam Bülent UYGUR, “Akdeniz Bölgesindeki Zeytin üretiminin % 30’unu gerçekleştiren ve bu payla ilk sırada yer alan Hatay İlimiz; Türkiye’deki zeytin ağacı varlığı bakımından %10 luk bir paya sahiptir. Toplam Tarım Arazilerinin %52’sini zeytinliklerin oluşturduğu Altınözü İlçemiz; Zeytinlik alanı varlığıyla Hatay Zeytinlik alanlarının %33’ne sahip olmakla beraber Zeytinyağı üretiminin yaklaşık %50’sini üretmektedir. Zeytin ve Zeytinyağı üretiminde önemli bir paya sahip olan ilçemiz mevcut birçok zeytin çeşidinin aynı zamanda gen kaynağıdır. Bugün ilçemizde zeytinin yaklaşık 150 milyon TL değerinde bir ekonomisi bulunmaktadır. Onun için ilçe çiftçilerimizin sofralarını kurmaya ve geçimlerini sağlamaya yarayan bitki de zeytindir. Bu projemiz sayesinde ilçemizde zeytincilikle uğraşan çiftçilerimizi bilinçlendirerek, zeytin hasadının bilinçli yapılmasıyla, zeytinyağı üretiminde kaliteyi ve yüksek rekolteyi hedefliyoruz. Düzenlenecek bilgilendirme toplantılarında çiftçilerimize, fidan ekimi, gübreleme, budama, hasat ve hasat sonrası toplanan zeytinlerin taşıma yöntemleri, hastalıklarla ve zararlılarla mücadele gibi konularda bilgi vererek iyi tarım uygulamasını hedefliyoruz.2018 yılında Zeytin ve Zeytinyağı üretimimizde yağışların az olması, bilinçsiz üretim ve zeytin sineği yüzünden rekolte düşük çıktı. 2019 yılı üretimde bilinçli ve doğru uygulamayla zeytin rekoltemiz yüksek olacaktır. Çiftçilerimiz, zeytin ağaçlarının bakımını, gübrelemeyi, zeytin sineğine karşı ilaçlamayı zamanında ve doğru uygulama ile yaptığında rekoltemiz artacaktır. Gölgesinde büyüdüğümüz, meyvesini yediğimiz, yağıyla şifa bulduğumuz, Zeytin Diyarı Altınözü ilçemizin ekilebilir topraklarının %50 den fazlasını kaplayan Zeytin, ilçemizin tanıtım yüzü, topraklarımızın onurlu konuğu olduğundan ona iyi bakmalıyız.” dedi.  HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.