MKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİNİN TEMELİ ATILDI

MKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİNİN TEMELİ ATILDI

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin yeni binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay Milletvekilleri, belediye başkanları, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ersin Can, Prof. Dr. Mehmet Turan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademik ve idari personel katıldı.
Rektör Eren, konuşmasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin kampüs ile sınırlı olmamasını, şehrin içinde olup bulunduğu çevrenin sorunlarına çözümler üretmesini istediklerini söyledi. Temeli atılan Mimarlık Fakültesinin yerinin her Antakyalının hafızasında çok önemli bir yer edindiğini ve gerek bu hafızaya hürmeten gerekse şehrin inşa ve ihya sürecinde katkı sunmasına adına inşanın kendi yerinde yapılmasını planladıklarını ifade etti.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı gerçekleştirdiği konuşmada Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin deprem sonrası Hatay’daki kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yaptığını belirtti.

Açılış konuşmaları sonrası okunan dua ile kurdele kesildi ve binanın ilk temeli atıldı. 9 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip olan ve iki yıl gibi bir sürede tamamlanması hedeflenen binada, derslik, laboratuvar, akademik ve idari ofisler, kütüphane, toplantı salonu, yemekhane ile kantin bulunuyor.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.