DÜNYA REKORUNUN YILDÖNÜMÜNDE BULUŞTULAR

DÜNYA REKORUNUN YILDÖNÜMÜNDE BULUŞTULAR

Milli Sporcu Şahika Ercümen’in, Yayladağı’nın Karamağara açıklarında yaptığı dalışla kırdığı dünya rekorunun yıldönümünde, etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Yayladağı Cim Eren Anadolu Lisesi öğrencileri, Karamağara Dalış Merkezini ziyaret etti.

Etkinliğe Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve Milli Sporcu Şahika Ercümen’de katıldı. Öğrenciler dünya rekorunun yıldönümünde, Milli Sporcu Şahika Ercümen’in, dünya rekorunu kurduğu dalış görüntülerini izledi. Milli sporcu şahika Ercümen’le sohbet etme imkanı bulan öğrenciler, dalış sporu hakkında bilgi aldı. Öğrencilere dalış deneyimlerini anlatan milli sporcu Şahika Ercümen, Dalış merkezi ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’da, geçtiğimiz yıl kırılan dünya dalış rekorunun hedeflerine ulaştığını belirterek, “Milli sporcumuz Şahika Ercümen’in burada yaptığı dünya rekoru dalışının bir çok amacı vardı. Yapılan dalışla deprem bölgesi olan Hatay’a dikkat çekmek istedik. Ayrıca 50 üniversite öğrencisine burs imkanı tanımaktı. Bu hedeflere ulaştık. Karamağara koyu aynı zamanda Aslan Balıklarının üreme yeri ve su altı popülasyonu çok geniş bir alan. Dalış yapanlar için vazgeçilmeyecek bir merkez. Böyle bir merkeze sahip olduğumuz için çok mutluyuz.” dedi. 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.