A.HATAYSPOR BAŞAKŞEHİR’E GOL OLDU YAĞDI 5-1

A.HATAYSPOR BAŞAKŞEHİR’E GOL OLDU YAĞDI 5-1

Atakaş Hatayspor, Medipol Başakşehir’i deplasmanda 5-1 mağlup etti. Hatayspor’un golleri Mame Diouf(2), Boupendza(2) ve Akintola’dan gelirken Başakşehir’in golü Muhammed Kamara’dan (K.K) geldi. Atakaş Hatayspor, bu sonuçla puanını 35’e yükseltti.

Atakaş Hatayspor zorlu maçta sahaya ideale yakın 11’i ile çıktı. Kalede Munir, savunmada Popov, Billong, Yusuf, Mesut, orta alanda Aabid, Ribeiro, Adama Traore, kanatlarda Akintola ve Boupendza, forvette ise Mame Diouf 11’i ile sahaya çıkan Atakaş Hatayspor’un rakibi de Mert, Epureanu, Duarte, Hasan Ali, Ömer Ali Şahiner, Mahmut, Aleksic, Deniz Türünç, Fernandes, Mehmet Topal, Demba Ba 11’i ile sahaya dizildi.

ATAKAŞ HATAYSPOR RAKİBİNİ BOZGUNA UĞRATTI

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda Cüneyt Çakır’ın yönettiği mücadelede ilk vuruş Atakaş Hatayspor’dan geldi. 4. dakikada Ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Ali Şahiner, sağ çaprazdan vuruşunu yaptı, savunma araya girerek tehlikeyi önledi. 6. dakikada Aabid’in pasında Mame Diouf hareketlendi. Diouf ayağının ucuyla topa dokundu. Top direğin dibinden auta çıktı. 10. dakikada Atakaş Hatayspor Diouf’un golüyle üstünlüğü yakaladı. Mesut’un kornerden yaptığı ortada topa iyi yükselen Diouf sert kafa vuruşuyla kaleci Mert’in müdahalesine rağmen topu ağlara gönderdi. Bu golle Atakaş Hatayspor maçta 1-0 üstünlüğü yakaladı. 14. dakikada Boupendza topu önüne aldı. Şutu Ömer Ali Şahiner’den döndü. 18’de Ribeiro ceza sahası dışından şut denedi. Kaleci Mert parmaklarının ucuyla topu kornere gönderdi.

İLK YARI 3-0 , MAÇ SONUCU 5-1

Atakaş Hatayspor 21’de penaltıdan Akintola ile farkı 2’ye çıkardı. Ceza sahası içinde Hasan Ali Kaldırım’ın Yusuf’a yaptığı müdahaleye hakem penaltı düdüğü çaldı. Topun başına geçen Akintola topu ağlara gönderdi ve farkı 2’ye çıkardı. 26’da Başakşehir atağında Aleksic orta yaptı, Munir çıkarak topu yumrukladı. Dönen topta kaleci Munir yine kalesine gelen topa gol izni vermedi. 28’de Atakaş Hatayspor’un çılgın golcüsü Boupendza şutunu çekti. Defanstan seken topu kaleci Mert uzanarak kontrol etti. 34’te Demba Ba takımı adına gol fırsatından yararlanamadı. 38’de Atakaş Hatayspor, Boupendza ile farkı 3’e çıkardı. Mesut’un kullandığı frikikte rakip defans topu uzaklaştıramadı. Boupendza arka direk dibinden topu ağlarla buluşturdu. Ancak incelenen pozisyonda gol iptal edilerek penaltı kararı verildi. Boupendza kullandığı Panenka penaltısından attığı golle farkı yeniden 3’e çıkardı. Bu golle birlikte ilk yarı 3-0 Atakaş Hatayspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

GOL YAĞMURU İKİNCİ YARIDA DA DURDURULAMADI

Atakaş Hatayspor, ikinci yarıya da hızlı başladı. Akintola direk dibinden 51’de şansını denedi. Topu kaleci Mert kontrol etti. 57’de Mame Diouf topu kontrol etti ve Akintola’ya aktardı. Akintola sürüklediği topu Diouf’un önüne yuvarladı. Mame Diouf akıllıca bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu gol Diouf’un maçtaki 2., takımının ise 4. golü oldu. 64’te Atakaş Hatayspor 5. gole yaklaştı. Kamara çalımlarla ceza sahasına girdi. Pasını aktardı, Boupendza düşerken topa vurdu. Kaleci Mert topu kontrol etti. 68’de Atakaş Hatayspor, gol kralı oyuncusu Boupendza ile farkı 5’e çıkardı. Muhammed Kamara taşıdığı topla ceza sahasına girdi. Boupendza kontrol ettiği topla kaleciyi geçti ve topu boş ağlara gönderdi. 71’de Atakaş Hatayspor güzel paslaşmalarla rakip kaleye yüklendi. Sackey uzaktan vurdu, kaleci Mert kontrol etti. 72’de Medipol Başakşehir takımından Cemali Sertel ceza sahasına orta yaptı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmadı. 76’da Başakşehir atağında Fredrik Gulbrandsen kafa vuruşunu yaptı. Top üst ağlarda kaldı. 80’de başakşehir ilk golü attı. Cemali Sertel ceza sahası içinde yaptığı ortaya Atakaş Hataysporlu Kamara ters vuruş yaptı ve topu kendi ağlarına gönderdi. Bu golle müsabaka 5-1’e geldi. 87’de Kamara’nın ceza sahasında yerde kalmasıyla hakem Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı düdüğünü çaldı. Ancak VAR’dan incelenen pozisyonda karar değişti. Frikikte topun başına Mesut Çaytemel geçti. Direkt kaleye gönderilen top üstten auta çıktı. Müsabakanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve maç Hatayspor’un 5-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Atakaş Hatayspor, bu galibiyetle puanını 35’e yükseltti. Bedir GÖRÜN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.