Meşale Gazetesi

AK PARTİ HATAY’DA NEFESLER TUTULDU

AK Parti Hatay’da bugüne kadar ki rekor başvuruyu aldı bu da vatandaşın hizmetten memnun olduğunu gösteriyor

AK PARTİ HATAY’DA NEFESLER TUTULDU

AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler aday adaylığı süreciyle ilgili olarak basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti Hatay İl Binasında gerçekleşen basın açıklamasında aday adaylığı sürecinde Hatay genelinde ve 15 ilçe bazında yapılan başvuruları basın mensuplarıyla paylaşan Güler; “Hatay’da bugüne kadar ki rekor başvuruyu aldık. Bu da bize vatandaşın hizmetlerden memnun olduğunu gösteriyor” açıklamasında bulundu.
Güler açıklamasında Hatay Büyükşehir Belediyesine 5 adayın başvuru yaptığını söylerken 15 ilçede de 132 aday adayının olduğunu belirtti.
EN ÇOK BAŞVURU HASSA’YA, EN AZ BAŞVURU ARSUZ
En çok başvuru 20 ile Hassa’ya yapılırken, en az başvuru ile Arsuz oldu. Arsuz’dan sadece Değer Tultak aday adaylığını açıkladı. İlçelerin aday adayları listelerinin dağıtıldığı toplantıda Antakya 16 ile 2., İskenderun 15 başvuru ile üçüncü sırada yer aldı. Konu ile ilgili olarak Aday adaylarının birbirlerini rakip görmediğini ve AK Parti davası için çalıştığını söyleyen İbrahim Güler; “Malumunuz AK Parti olarak aday adayı başvuruları 5 ve 12 Kasım arasında belirlenmişti. Başvurularımız 5 Kasım’da başladı ancak yoğun talep üzerine bu süre 12 Kasım’dan, 16 Kasım’a uzatılmıştı. Ve 16 Kasım’da da başvurular tamamlanmış oldu. İlimizde 15 ilçe ve büyükşehir için başvuru yapan 137 aday adayımız var. Bazı ilçelerimizde sayı oldukça yüksek ama genel olarak baktığımızda bu sayı rekor bir sayı. Bu da milletimizin, milletin partisine olan teveccühünün önemli göstergesidir. Bütün aday adaylarımıza başarılar diliyoruz. Biz AK Parti olarak aday adaylarımızda şöyle bir kültür olur. Hayırda yarıştır bu.
Hiçbir aday adayımız, diğer aday adayını rakip olarak görmez, beraber hareket ederler, beraber programlara giderler. Adayımızda netleştiği zaman, kendileri de adaymış gibi memleketi için, Hatay için, Türkiye için el birliğiyle çalışırlar.
Bu bizim AK Parti geleneğimizdir. Ve milletimizde takdir ettiği önemli bir gelenektir”
BELİRLEYİCİ OLAN GENEL MERKEZ
“Belediye başkanlarımızın ve ilçe başkanlarımızın başvuruları olmadı. Daha önce genel merkez bilgi vermişti bu konuda biliyorsunuz, belediye başkanlarımızın ve ilçe başkanlarımızın adaylık başvuruları olmayacak. Genel merkezimiz uygun gördüğü belediye başkanını ya da devam edecek olan ya da değişecek olan belediye başkanları olur ise bunu genel merkezimiz bildirecek. Bunun yanı sıra ilçe başkanı arkadaşlardan belediye başkanı olmayı düşünen arkadaşlarımızın da başvuruları yine alınmadı. Genel merkezimiz yapacağı değerlendirmeler neticesinde ilçe başkanlarımıza bilgi verecekler. Ona göre başvuruları yapılır. Değerli arkadaşlar bu aday belirleme sürecini kamuoyunda siz daha önce de takip etmiştiniz. Genel merkez yerel yönetimler birimi, Hatay’da teşkilatlarda ve sahada çalışmalar yaptı. Burada teşkilatların görüşleri alındı. Bilinen kanaat önderlerinin, STK’ların hatta sahada bazı özel çalışmalar yapıldı. Bunun yanı sıra yine genel merkez teşkilat başkanlığımız, yine aynı şekilde yerel yönetimlerin yapmış olduğu gibi saha ve teşkilat çalışmaları yaptılar. ARGE çalışmalarını yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Temayül sonuçlarıyla ilgili ya da adayın belirlenmesiyle ilgili bazen sosyal medyada değişik haberler görüyoruz. Onlara çok itibar etmeyelim. Bizim AK Parti geleneğinde böyle bir usul yoktur, genel merkezimiz çıkar kendisi açıklar. Temayül sonuçları daha önce de olduğu gibi kamuoyuyla paylaşılmıyor. Bunu genel merkezimiz kendi değerlendirmelerini yaparken bu temayül sonuçlarını değerlendirmeye alıyor” şeklinde konuştu.
HABER: FADİME ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.