ANDROİD”DE 12 POTANSİYEL TEHLİKE

ANDROİD”DE 12 POTANSİYEL TEHLİKE

Günlük yaşamımızda vazgeçilmez olan akıllı telefonlar, bazen büyük riskler de taşıyor olabilir. Güvenlik uzmanları, Android telefonlarda bulunan ve kullanıcıların kredi kartı ve banka bilgilerine erişebilen 12 uygulamayı ‘sızma’ riski taşıyan uygulamalar olarak açıkladı.
Güvenlik açıkları aracılığıyla kişisel verilere erişebilen bu uygulamalar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha da tehlikeli hale gelebiliyor. Uzmanlar, vatandaşları bu tür uygulamaları telefonlarından silmeleri konusunda uyarıyor.
Android telefon sahipleri için yapılan bu uyarılar, reklamların yanı sıra teknik zararları da içeriyor. Reklam amaçlı kullanılan uygulamaların, kullanıcıların cihazlarına zarar verdiği ve şifreleri çalabileceği belirtiliyor.
Bu uygulamalardan telefonlarında olan vatandaşlar tarafından bu tarz yorumlar gelse de daha önce aynı sorunu yaşayan kişilerin da tecrübeleri ile birlikte uzmanlar tarafından mutlaka silinmesi gereken uygulamaların listesi şu şekilde verildi;High,Speed Camera,Smart Task Manager, Flashlight+, K-Dictionary, Quick Note
Currency Converter, Joycode, EzDica, Instagram Profile Downloader, Ez Notes, A Calculator(Kore uygulaması). Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.