ENKAZDA SANATA DEVAM

ENKAZDA SANATA DEVAM

Hatay’ın yetiştirdiği ünlü ressam ve mozaik sanatçısı Yusuf Altunay, deprem ve enkaza inat sanatını icra etmeye devam ediyor.

6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremde 26 yıllık atölyesini ve 46 yıldor oturduğu evini kaybeden Yusuf Altunay, 1 hafta yaşadığı zor günlerin ardından arkadaşı sayesinde Antalya’da 45 gün apart otelde konakladı.

Turizm sezonun açılmasıyla Antalya’dan ayrılan ve yine bir arkadaşı sayesinde Kırşehir’de kiralık bir daire tutan Yusuf Altunay, burada 2,5 ay kaldıktan sonra Mersin’de düzenlenen ve Antakya Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Sabit Teksöz’ün davetlisi olarak Mersin ve Adana’daki sergilere katıldı.

ANTAKYA VE DEFNE AŞKI AĞIR BASTI

Ressam Yusuf Altunay’ın memleket aşkı ağır basınca, kente döndü ve Meydancık ta ki evinin yıkımını yakından takip etti.
Sanat hayatı boyunca Antakya’nın kültürel ve coğrafi güzelliklerini tablolarına sergileyen ressam Yusuf Altunay, ayrıca yurt dışı ve yurt içinde de açmış olduğu sergilerle Antakya ve Defne’nin tanıtımına önemli katkılar sağladı.
DEVLETTEN KONTEYNIR DESTEĞİ İSTİYOR
Altunay, enkazdan kurtardığı bazı tablo ve mozaik çalışmalarını sergilemek istediğini belirterek, “Çok sevdiğim mesleğimi daha iyi şartlarda icra etmek ve çok sevdiğim kursiyerlerimle kaldığım yerden sanatıma devam etmek istiyorum. Bunun için de Devletimizden merkeze yakın bir yerde bir adet konteynırın tahsis edilmesini bekliyorum. Hatta diğer sanatçı arkadaşları da içine alacak şekilde kaçak bir ‘küçük sanat sokağı’ düşünülebilir. Benim gibi depremzede sanatçı arkadaşlarımın da böyle bir bekleyiş içerisinde olduklarını biliyorum. Umarım sesimiz duyulur” diye konuştu.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.