ANTAKYA LAYIK OLDUĞU GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

ANTAKYA LAYIK OLDUĞU GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası Ankara Genel Müdürlüğü ve Adana Bölge Müdürlüğü, Hatay Valiliği ve Antakya Belediyesi işbirliği, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Sabahat Özgürsoy Çelik’in destek ve katkıları ile tarihi Kurtuluş Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile yeniden canlanıyor. Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “ Dünyadaki 23 Medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapan Medeniyetler Şehri Antakya’mızda tarihte ışıklandırılan ilk cadde olan Kurtuluş Caddesi’ni tarihteki ismiyle HEROD caddesini yeniden canlandırmak üzere çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Kurtuluş Caddesi’ne cephesi bulunan tarihi ve tescilli evlerin ön cephelerinin sağlıklaştırılması ve tarihteki ihtişamına kavuşturulması için iller bankası ve yüklenici firma işbirliği ile pek çok cephede iyileştirme işlemleri tamamlanırken, çalışmalar etaplar halinde devam ediyor. Projenin finansmanı için 5 Milyon TL’lik hibenin İller Bankası tarafından tahsisi sağlandı. Buna mukabil Bakanlıklar, İller Bankası yetkilileri ve teknokratları şehrimize gelerek belediyemiz bürokrat ve teknokratları ile birlikte Kurtuluş Caddesi’nde tarihi ve tescilli yapılarda inceleme ve tespit çalışmaları gerçekleştirdi.

İhale sürecinin tamamlanması ile birlikte Kurtuluş Caddesi’nde 1.etap olan Sarımiye Camii ile Uzun Çarşı girişi arasında yer alan tarihi yapıların cephe iyileştirme ve sokak sağlıklaştırma projesinin yapım uygulama faaliyeti yüklenici firma olan Yivli Minare Restorasyon İnşaat Sanayii tarafından sürdürülmekte ve çalışmaların tamamı İller Bankası kontrolörlüğünde denetlenmektedir. Projeye dahil alan içerisinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait pek çok yapının kamulaştırma süreçlerinin devam etmesi nedeniyle söz konusu yapılar, proje dışında bırakılmaktadır. Bunun yanı sıra Sarımiye Camii ile Uzun Çarşı girişi arasında bulunan alanın birinci etap olarak belirlenmesinin amacı turistik açıdan en çok ziyaretçi alan bölge olmasından kaynaklanmaktadır.

Kışlasaray Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nden Uzun Çarşı girişine kadar olan bölgede caddenin her iki tarafı da proje kapsamında etaplar halinde güzelleştirilecektir. İller Bankası tarafından ihaleye çıkılan projenin yüklenici firması olan Yivli Minare Restorasyon İnşaat Sanayii tüm çalışmaları titizlikle yürütmektedir. Bu kapsamda şu anda 4 adet parselde eş zamanlı olarak çatı, pencere, kapı, daraba, camekan, elektrik tesisatı ve boya işleri yürütülmektedir. 1. Etabın tamamlanmak üzere olduğu projede Antakya Belediyesi yalnızca sağlıklaştırma çalışması yapılmasına izin veren kurum olmakta, söz konusu bütçe İller Bankası tarafından direkt yüklenici firmaya aktarılarak, belediyemiz kasasına tek kuruş girmemektedir. Antakya’mızın çehresine yepyeni bir görünüm kazandıracak olan ve tarihi güzellikleri gün yüzüne çıkartarak turizme büyük katkı sağlayacak olan projemizin ilk etabı hava şartlarının el verdiği sürece en kısa zamanda tamamlanacaktır.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.