Azerbaycanlı Yazarlar Zeytin Diyarı Altınözü’nde
Azerbaycanlı Şair-Yazar Nazile GÜLTAÇ ve Azerbaycanlı Yazar Hümbet HASANOĞLU, Altınözü Zeytin Kültür, Sanat, Edebiyat ve Eğitim Dergisi Söyleşi Günleri kapsamında, Altınözü Belediyesi Konferans Salonunda sanatseverlerle buluştu.
Azerbaycanlı Şair-Yazar Nazile GÜLTAÇ ve Azerbaycanlı Yazar Hümbet HASANOĞLU, Altınözü Zeytin Kültür, Sanat, Edebiyat ve Eğitim Dergisi Söyleşi Günleri kapsamında, Altınözü Belediyesi Konferans Salonunda sanatseverlerle buluştu. Düzenlenen etkinliğe Kaymakam Bülent UYGUR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet GÜNER, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kaymakam Bülent UYGUR, “Azerbaycan deyip geçmeyin. Orada kanımız ve canımız var bizim. Azerbaycan hem kanımızdır, hem de canımız. Bizim için Ankara neyse Bakü de odur. Azerbaycan Cumhuriyeti”nin kurucu babası Haydar Aliyev”in dediği gibi, Türkiye ile Azerbaycan ilişkisi, “Tek millet, iki devlet” anlayışıyla çerçevelenmiştir. Altınözü ilçemizde kardeş ülkemiz Azerbaycan’dan yazarları ağırlamak bizler için bir onurdur. Altınözü Zeytin Kültür, Sanat, Edebiyat ve Eğitim Dergisi Söyleşi Günleri kapsamında ilçemizde Azerbaycanlı Şair-Yazar Nazile GÜLTAÇ ve Azerbaycanlı Yazar Hümbet HASANOĞLU’nu ilçemiz gençleri ile buluşturduk. Ümmet abimiz ve Nazile ablamız sanki bizim ülkemizin vatandaşı gibi, bizden biri gibi. Hümbet abimiz çok güzel bir söz söyledi. Siyasiler çok şey yapar ama sınırları ilk geçen sözlerdir. Bizim gönül coğrafyamız çok geniş yaklaşık 1000 yıl önce Çağrı ve Tuğrul bey bu topraklara geldiklerinde arkalarında Türk rüzgârını da getirmiş. Bu rüzgâr hala Anadolu’da Türk Bayrağı’nı dalgalandırmaktadır. Hümmet abimiz bir şey söyledi. 2. Dünya savaşından sonra kimliğimizdeki Türk yazısı kalktı ve Azerbaycan ibaresi geldi. Bunlara dikkat etmek gerekiyor. Bizim kendi değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Azerbaycanlı Yazar Hümbet HASANOĞLU,” Azerbaycan bağımsızlığını sonradan kazandı. Ben bağımsız olmayan bir devlette doğdum.
Siz büyük dağları bilir misiniz o dağlar uzun süre sonra toprak olur. Toprak yetişmesi için milyon yıllar geçer. O toprakta daha sonra bitkiler yetişir. Onlarda belli bir sürede yetişir. Daha sonra o bitkilerden hayvanlar faydalanır. Daha sonra insanlar hem topraktan hem hayvanlardan yararlanır. Yani insan yetişir. İnsan toprakta yetişir ve sizler bu toprakta yetişirsiniz. Sizler şanslısınız hazır toprakta yetişiyorsunuz. Siz eğitim toprağında büyüyorsunuz. Siz bu şansı kaçırmayın. Bu şans her ülkede yok. Siz yetişmiş güzel güçlü bir ülkedesiniz. Bir tren vardır en önde lokomotif olur. İşte lokomotif Türkiye ve ardındaki vagonlarda Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan diye 27 vagon bulunur. Türkiye, çok büyük ve lider ülkedir. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. Azerbaycanlı Şair-Yazar Nazile GÜLTAÇ “Ben Türkiye’yi çok seviyorum. 1992 de biz bağımsız bir ülke olduk. O zamanlar ben tıp okuyordum. Türkçeyi çok seviyorum. Eğer dilimizi kaybedersek kendimizi kaybederiz. Bilim adamlarımızın olması bizim için çok önemlidir. Mevlanamız var Fuzulimiz var ünlü şairlerimiz değerlerimiz var. İyi ki bu insanlarımız var. Ben size Azerbaycanlı kardeşlerinizin selamını getirdim. Ben Türkiye Türkçesini öğrendim. Benim çocuklarıma da öğretiyorum. Burada Çoşkun Karabulut hocamızla yazarımızla tanıştık. Daha sonra bizim ve sizin yazarlar arasında köprü olsun istedik. Şairlerimiz yazarlarımız biraraya geldi. Şimdi Çoşkun hocamız kitaplarımızı Türkiye Türkçesine çevirdi. Çok teşekkür ediyoruz kendisine.” dedi. Daha sonra Kaymakam Bülent UYGUR, Azerbaycanlı Şair-Yazar Nazile GÜLTAÇ ve Azerbaycanlı Yazar Hümbet HASANOĞLU’na plaket takdim etti. HABER MERKEZİ