DEPREM SONRASI UZUN ÇARŞI İLK DEFA BU KADAR KALABALIK!

DEPREM SONRASI UZUN ÇARŞI İLK DEFA BU KADAR KALABALIK!

Antakya’nın tarihi Uzun Çarşısında bayram hareketliliği yaşanması eski günlerin habercisi olarak işaret edildi. Çarşıda su ve elektrik sorunuyla ilgili yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından 400 esnaf iş yerini faaliyete geçirdi.

Çarşı esnafının gözleri de depremde hayatını kaybeden komşularını arıyor.
Toparlanma sürecini tamamlayan çarşı esnafı, dükkanlarını açmaya başladı ve işyerlerini açmayan komşularını da teşvik ederek faaliyete girmesini sağladı.Geleneksel el işçiliğinden yemeğe, giyimden baharatçılara kadar çeşitli meslekleri icra eden çarşı esnafı, geçmişteki Kurban Bayramı öncesi eski yoğunluğu kısmende olsa yaşıyor.
Ramazan Bayramı’na nazaran Kurban Bayramı öncesi çarşıda kalabalığın görülmesi hem esnafı hem de vatandaşları sevince boğdu.

Eski günlerin özlemini gidermeye çalışan çarşı esnafı, “Çarşımızı kalabalık gördüğümüzde duygulandık. Deprem sonrası ilk defa bu kadar yoğunluğu yaşadığımız söyleyebiliriz. Enkazlar kalktıkça dükkanlar temizlenip iş yerleri açılıyor. Artık çarşımız hareketlenmeye başladı. Hataylı kardeşlerimiz lütfen artık dönsünler. Eski halimize geri gelelim. Onlar geldikçe çarşı ayağa kalkar, esnafımız canlanır. Şu anda yine dışarıdaki insanların destekleri için insanlarımız gelmeye devam ediyor.” diye konuştular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.