ÇERKO, DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN TÜRKİYEM

ÇERKO, DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN TÜRKİYEM

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

29 Ekim, umudun, umutlanmanın, var olmanın adıdır.Türk milletinin tabiat ve âdetlerine en uygun idare olan Cumhuriyet, erdemdir. İnsanca yaşamak ve milli egemenlik demek olan Cumhuriyet, düşünce serbestliği ve imkân demektir. Cumhuriyet, her alanda ilerlemenin de en belirgin teminatıdır. Cumhuriyet, ahlâkî fazilete dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir.

19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletimiz Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin 97 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz. Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyet’in 97. yıldönümünü kutlar, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden gazi ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.