ÇİNÇİN: VATANDAŞLARIMIZA BİRÇOK PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK

Doğu Akdeniz Abigem ve Danimarka Mülteci Konseyi’nin ev temelli küçük projeleri desteklemek amacı ile düzenledikleri kermes yoğun katılım ile start aldı.

ÇİNÇİN: VATANDAŞLARIMIZA BİRÇOK PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK

Doğu Akdeniz Abigem ve Danimarka Mülteci Konseyi’nin  ev temelli küçük projeleri desteklemek amacı ile düzenledikleri kermes yoğun katılım ile start aldı. Büyük bir çoğunluğu Suriyeli ve Türk bayan katılımcılardan oluşan kermeste Erkek katılımcılarda ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Sıcak havaya rağmen  ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği ve stantların tamamının dolu olduğu kermesin sunuculuğunu İbrahim Kaşdaş yaparken  açılışa Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın Eşi Gülden Gülüzar Doğan, Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün Eşi Zuhal Karabörk, Danimarka Mülteci Konseyi Ülke Direktörü Shahzad Jamil, Danimarka Mülteci Konseyi Batı bölgesi Geçim Kaynakları Müdürü Fatma Cüheydi, Abigem Direktörü İdil Teoman ,Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Namık Mursaloğlu,Antakya Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz ve çok sayıda ziyaretçi katılırken bölgemizde Girişimcilik eğitimleri ve sonrasında girişimcilerin takibi onlara yol gösterilmesi konusunda verdiği başarılı çalışmalar ile bilinen Abigem  ekibi de tam kadro katıldı. Danimarka Mülteci Konseyi Ülke Direktörü Shahzad Jamil yaptığı konuşmasında:” Türkiye dünyadaki mülteci popülasyonuna en çok ev sahipliği yapan ülke konumundadır.Türk hükümetinin ve toplumunun bu krize sağladığı katkılar takdire şayandır. Bu konuda yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyoruz ve Arada yaşanan eksiklikler varsa bunları da tamamlamak Danimarka Mülteci Konseyinin görevi olduğunu bir kez daha yinelemek istiyorum.  Böyle büyük bir sorumluluğu gerçekleştiren Türk hükümetine ve toplumuna teşekkür ediyorum.

Bugün burada gerçekleşecek olan kermesin gerçekleşmesinde katkıları olan tüm kurumlara şükranlarımı sunuyorum.”dedi.Doğu Akdeniz Abigem ve Danimarka Mülteci Konseyi’nin  ev temelli küçük projeleri desteklemek amacı ile düzenledikleri kermes yoğun katılım ile start aldı. Büyük bir çoğunluğu Suriyeli ve Türk bayan katılımcılardan oluşan kermeste Erkek katılımcılarda ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Sıcak havaya rağmen  ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği ve stantların tamamının dolu olduğu kermesin sunuculuğunu İbrahim Kaşdaş yaparken  açılışa Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın Eşi Gülden Gülüzar Doğan, Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün Eşi Zuhal Karabörk, Danimarka Mülteci Konseyi Ülke Direktörü Shahzad Jamil, Danimarka Mülteci Konseyi Batı bölgesi Geçim Kaynakları Müdürü Fatma Cüheydi, Abigem Direktörü İdil Teoman ,Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Namık Mursaloğlu,Antakya Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz ve çok sayıda ziyaretçi katılırken bölgemizde Girişimcilik eğitimleri ve sonrasında girişimcilerin takibi onlara yol gösterilmesi konusunda verdiği başarılı çalışmalar ile bilinen Abigem  ekibi de tam kadro katıldı. Danimarka Mülteci Konseyi Ülke Direktörü Shahzad Jamil yaptığı konuşmasında:” Türkiye dünyadaki mülteci popülasyonuna en çok ev sahipliği yapan ülke konumundadır.Türk hükümetinin ve toplumunun bu krize sağladığı katkılar takdire şayandır. Bu konuda yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyoruz ve Arada yaşanan eksiklikler varsa bunları da tamamlamak Danimarka Mülteci Konseyinin görevi olduğunu bir kez daha yinelemek istiyorum.  Böyle büyük bir sorumluluğu gerçekleştiren Türk hükümetine ve toplumuna teşekkür ediyorum. Bugün burada gerçekleşecek olan kermesin gerçekleşmesinde katkıları olan tüm kurumlara şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Atso Başkanı Hikmet Çinçin:”2011 yılında Suriye’de başlayan olaylar sonrasında dünyamız ve ülkemiz en büyük ikinci insani krizi yaşamıştır.İlk üç yılda yapılan gıda ve benzeri yardımların hemen akabinde Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte Mesleki eğitim,Türkçe eğitimi gibi konularda çalışmalar yaptık.Son yıllarda da Danimarka Mülteci Konseyi ile birlikte mülteciler ve dezavantajlı vatandaşlarımıza hitaben  bir çok proje gerçekleştirdik.Bir çok kurumla işbirliği yaptık ama en önemli çalışmaları Danimarka Mülteci Konseyi ile yapmış bulunmaktayız. Çalışmalarımızı yoğun bir biçimde devam ediyoruz. Son olarak  herkese insan gözü ile baktığımızı bir kez daha yineleyerek kermesin gerçekleşmesimde emeği geçen herkese  teşekkür ediyor hünerlerini sergileyen tüm katılımcıları yürekten kutluyorum.”dedi.

ÇOK DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın selamı ile konuşmasına başlayan Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Namık Mursaloğlu,Antakya Belediyesi olarak grişimcilik ve istihdam konusunda her projenin destekçisi olacaklarının  altını çizerek kermesin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.Mursaloğlu:”Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde zorda kalan komşularımıza kapılarımızı açtık.Bu olayın dünya devletleri tarafından  takdir edilmesinden mutluluk duyuyoruz ama takdirden çok desteğe ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyorum.Umarım önümüzdeki dönemde bu destek artar  ve burada bulunan kardeşlerimizin  ülkelerinde  yaşanan sıkıntılar bir an evvel son bularak kendi ülkelerinde diledikleri gibi yaşarlar.”dedi. Abigem Direktörü İdil Teoman yaptığı açıklamasında: DRC ile birlikte ev temelli küçük projeleri desteklemek amacı ile düzenlediğimiz kermesimizin katılımıcılarının büyük bir çoğunluğu kadınlardan oluşmaktadır. Erkeklerinde katılım gösterdiği kermesimizde tüm katılımcılarımız Danimarka Mülteci Konseyi ve Abigem’den  destek aldılar.Katılımcılarımızın küçük yaptıkları küçük işler burada satışa sunulmaktadır.Kar amacı güdülmeden gerçekleştirilen kermesimizde ziyaretçilerimize ikramlarımıza varıncaya kadar her bir ayrıntı en ince biçimde düşünülmüştür.Katkı sağlayan herkese teşekkür ederek bu akşam saat:20:00’ye kadar devam edecek olan kermesimize herkesi bekliyoruz.”dedi.Kermeste bulunan tüm stantları Abigem Direktörü İdil Teoman ile dolaşan protokol üyeleri oldukça beğendikleri ürünlerden alarak ürünleri yapan katılımcılar ile bol bol sohbet ettiler. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.