BAŞKAN YILMAZ, SORULARI YANITLADI

AŞKAN YILMAZ HRT’DE ‘YENİ BİR GÜN’ PROGRAMININ CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

BAŞKAN YILMAZ, SORULARI YANITLADI

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, HRT Akdeniz televizyonunda ‘Yeni Bir Gün’ programının canlı yayın konuğu olarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu ve program sunucuları Ali Yolcu ve Can Çapar’ın sorularını yanıtladı.

Kurtuluş Caddesi Trafiğe Kapatılacak, 32 Metrelik Kemal Şeyhoğlu Caddesi Kamulaştırılarak Alternatif Yol Olacak,

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz programa tarihi Kurtuluş Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında bilgiler vererek başladı. Başkan Yılmaz “ Antakya’nın Kurtuluş Caddesi, eski adıyla HEROD Caddesi dünyanın en önemli caddelerinden biri. Bu caddenin sokak sağlıklaştırması ve cephe iyileştirme projesi için Hükümetimiz, AK Parti ve MHP Cumhur ittifakı milletvekillerimizle beraber ilk olarak Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza vekillerimiz ile birlikte gittik.  Orada 5 milyon liralık bir hibe desteği alarak İller Bankası nezdinde çalışmalara başladık. Burada arkadaşlarımız denetimler gerçekleştirdiler. Zaten projeler daha önceden bitmiş haliyle mevcut. Bir iki hafta içerisinde ihaleye çıkılacak. Sonrasında Sayın Valimiz Kurtuluş Caddesi’nin trafiğe kapatılması ve turizme kazandırılması için bir çalışma başlattı. Bu konuda kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Hızlı bir karar alarak Hatay’ın tüm milletvekillerini AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerini, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Defne Belediye Başkanımızı davet ederek 22 Temmuz’da Hatay Valiliğinde hep birlikte konunun çözümü için bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Valimize yolun trafiğe kapatılabilmesi için Kemal Şeyhoğlu Caddesi adı verilen caddede doğum hastanesi, askeriye ve eski devlet hastanesinin bulunduğu 32 metrelik bir cadde var eğer biz o caddeyi açarsak, Kurtuluş Caddesini farklı bir şekilde kullanma noktasında daha rahat edebileceğimizi aktardık. Yolun Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söyledik. Bu konuda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş kaynak sağlanması halinde kamulaştırmayı yapabileceklerini ve bu yolu Kurtuluş Caddesi’ne alternatif yol olarak açabileceklerini belirtti. Burada 100 milyonluk bir bütçenin yeterli olabileceği ifade edildi. Olağanüstü Büyükşehir meclis toplantısında tüm grupların ortak kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne 100 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesine yönelik görüş birliğine vardık. Antakya’mıza hayırlı uğurlu olsun. Antakya gerçekten bir açık hava müzesi, hayalleri olmayan hiçbir şey yapamaz. Bize bu konuda destek veren başta Sayın Valimize, Milletvekillerimize, katkı veren ve emeği geçen herkese Antakya halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Antakya Belediyesi Mali ve İdari Durumu

 Başkan Yılmaz programda sunucular Ali Yolcu ve Can Çapar’ın gündeme dair sorularına samimiyetle yanıtlar verdi. Başkan Yılmaz’ın hizmetlerine hızlıca başladığını sık sık ifade eden program sunucuları, Antakya Belediyesi’nin mali ve idari durumu hakkında da bilgi aldı. Başkan Yılmaz; “Elbette ki mali sıkıntılar mevcut olduğunu gördük. Ancak bu sıkıntılar var diye de hizmet yapmayacak değiliz. Bunların bizim hizmetlerimize çok fazla sıkıntı yaratacağını ben düşünmüyorum. Şu an zaten merkezi bütçeden gelen para ile maaşlar karşılanıyor. Ekonomik olarak yaşanan sıkıntılar, belediyenin hizmet yapmasına engel olmayacak.” dedi.

Esnafa Bir Müjde Daha ‘Tabela vergileri ve İşyeri Açma ruhsat harçlarında da indirim yapılacak’

Başkan Yılmaz esnaftan alınan tabela vergileri ve İşyeri Açma ruhsat harçlarında da indirim yapılacağına yönelik müjde verdi. Başkan Yılmaz konuşmasında şunları kaydetti; “ Biz esnafımızı para makinesi olarak görüp sıkıntıya sokmaya değil onlara hizmet etmeye geldik. Bu konuda bazı harç ve vergilerin çok yüksek olduğunu tespit etmiştik zaten, bunların fiyatlarında bir düzenleme yapılması konusunda 1 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz meclis toplantımızda önemli bir görüşmemiz olacak. Bundan önce nikâh ve otopark ücretlerini düşürmüştük. Şimdi tabela vergilerini ve işyeri açma ruhsat harçlarını da düşüreceğiz. Bizler vatandaşlarımızın gönlüne dokunarak, kalbine dokunarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği Gönül Belediyeciliği yolunda ilerliyoruz.”

İhtiyaç Fazlası Personellerimizi Kurumlar Arası Geçiş İle Azaltacağız

Başkan Yılmaz Antakya Belediyesi kadrosunda yer alan fazla personellerin işten çıkarılmasının söz konusu olmadığını ancak İçişleri Bakanlığınca daha önce de uygulanan kurumlar arası geçiş ile yer değiştirme sağlanarak bu fazlalığın azaltılmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Kentsel Dönüşümde Son Durum

Başkan Yılmaz programda Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm projesinde gelinen son durum hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un alanda yapmış olduğu incelemeler ve son durum hakkındaki açıklamalarına yönelik bilgi veren Başkan Yılmaz, ülke genelinde dikey yapılaşma değil, yatay mimariye gidildiğini bu nedenle bir önceki dönem hazırlanan projenin askıya alındığını ifade etti. Başkan Yılmaz Ankara’da yapılan görüşmelerde Kentsel Dönüşüm ile ilgili Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile de görüşme yaptıklarını, neticesinde söz konusu alanın 3 etaba ayrıldığını, 1. Etap yakın zamanda ilk kazmanın vurulacağını ifade etti. Başkan Yılmaz 1. Etap yani tüm alanın % 30’luk kısmında yaklaşık iki ay içerisinde kazma vurulacak hale geleceğini vurguladı. Başkan Yılmaz konuşmasının devamında “Vatandaşımız oradaki uygun yapılaşmayı görsün, çok güzel bir mimari olduğunu görsün diye çalışmalarımızı etap etap yürüteceğiz. Amacımız Emek ve Aksaray Mahallelerinde yaşayan hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması. Biz de bu amaçla TOKİ ile bu çalışmayı yürütme kararı aldık. Çok büyük bir işe girilmiş ve süre uzayınca kanayan yara haline gelmiş. Biz bir an önce bitirme amacıyla TOKİ ile birlikte çalışacağız.” dedi.

Altyapısı Biten Yollarda Düzenlemelere Başladık

Başkan Yılmaz Antakya’nın genelinde alt yapı çalışmaları tamamlanan toplamda 42 kilometrelik ana arterlerden oluşan yol tespit ettiklerini, bununla ilgili olarak kısa süre içerisinde ihale açılacağını, bu yolların yılbaşına kadar tamamlanacağını belirtti.

Parklarda Bakım Çalışmaları Sürüyor

Başkan Yılmaz şehir genelinde sürdürülen park ve yeşil alan çalışmaları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Yılmaz konuşmasında şunları kaydetti; “ Antakya’da yaklaşık 179 adet park var. Ekiplerimiz şu anda bu parklarda bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştiriyor. Yakın zamanda bu çalışmalarımızla şehrimizdeki parklarımız daha da güzelleşmiş olacak. Yeni yaptığımız ilk parkımızı da tamamlamak üzereyiz. Esenlik Mahallesi Muhammed İpek Cami yanında 5 dönüm büyüklüğündeki parkımızı 1 hafta içinde hizmete sunuyoruz. Hayırlı olsun.”

Uzun Çarşı Restorasyon Çalışmaları

Başkan Yılmaz Uzun Çarşı’da birinci ve ikinci kısım projelerinin tamamlandığını, Milletvekillerinin de bu konuda büyük destek sağladıklarını, çalışmaların en geç 2020’nin Mart ayına kadar başlanacağını bildirdi.

Başkan Yılmaz ayrıca Hürriyet (Saray) Caddesi’nde güzelleştirme çalışmaları yaptıklarını bu kapsamda aydınlatma, ışıklandırma sistemlerinin büyük beğeni almasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kültür Sanat ve Spor Kursları Tek Çatı Altında

Başkan Yılmaz Antakya Belediyesi’nce yürütülen kültür sanat ve spor kurslarının Bağrıyanık Mahallesi askeri kışla karşısında bulunan tesiste tek çatı altında toplanarak hizmetlerine devam ettiğini belirtti. Bu sayede farklı binalara kira ödemeyerek tasarruf sağladıklarını belirten Başkan Yılmaz, ayrıca oto kontrolünde daha sağlıklı hale getirildiğini vurguladı. Yılmaz ‘Birçok dalda ücretsiz kurslarımız var. Hemşerilerimiz kurslar hakkında detaylı bilgiyi 213 03 04 nolu telefondan alabilirler.’ dedi.

Başkan Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Spor Toto teşkilatı ile yapılan protokol ile şehre 10 yeni sportif alan kazandırılacağının da müjdesini verdi. Bu kapsamda 5 adet basketbol, 5 adet de futbol sahası inşa edileceğini belirten Başkan Yılmaz, bu çalışmaların yıl başına kadar gerçekleştirileceğini ifade etti.

Mahallelere Bir Taziye Salonu

Başkan Yılmaz yapılması planlanan projeler hakkında yaptığı açıklamada öncelikli olarak fiziki durumu müsait olan her mahalleye bir taziye salonu yapılmasını planladıklarını belirtti.

Başkan Yılmaz ayrıca semt pazarlarında da bir düzenleme yapılacağını bu konuda görüşmelerin ve proje çalışmalarının yapılmakta olduğunu belirtti. HABER MERKEZİ

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.