Meşale Gazetesi

ÇİNÇİN VE GÜNDÜZ: MAĞDURİYET SORUNUNU ÇÖZDÜK

ÇİNÇİN VE GÜNDÜZ: MAĞDURİYET SORUNUNU ÇÖZDÜK

ÇİNÇİN VE GÜNDÜZ: MAĞDURİYET SORUNUNU ÇÖZDÜK

Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında basın mensuplarıya bir araya gelen Hatay İnşaatçılar Derneği (İNDER) başkanı Cemil Gündüz ve ATSO Başkanı Hikmet Çinçin bir süredir Hatay Milli İstihbarat Teşkilatının güvenlik bölgesi ilan ederek imarını durduğu Günyazı bölgesindeki Özel Güvenlik Bölgesi sorunun çözüldüğünü duyurdu.
ATSO binasında açıklamalarda bulunan İNDER Başkanı Cemil Gündüz, Özel Güvenlik Bölgelerinin imara açılarak vatandaşın tekrardan hizmetine sunulduğunu belirtirken sorunun çözümünde emeği olan herkese teşekkürlerini sundu.
Gündüz açıklamasında; “21.03.2016 tarihli ve 2016/8675 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Hatay Milli İstihbarat Teşkilatı Daire Başkanlığı’nın bulunduğu Günyazı 2819 numaralı parsel etrafı, 400 metre çaplı toplamda 563.633 m2’lik alan, Özel Güvenlikli Bölgesi ilan edilerek, bu önemli bölgede, her türlü imar işlemleri, durdurulmuş bulunmaktaydı.“MİT binası etrafında 400 metre mesafede bulunan “Özel Güvenlik Bölgesi” alanı, çok geniş bir alandır. Bakanlar Kurulu’nun bu kararı ile Antakya ve Defne ilçelerine ait 126 adet parselin, kamulaştırma işlemleri de yapılmadığından, birçok vatandaşımız, güvenlik alanlarına giren taşınmazlarında, tasarrufta bulunamayarak, mağdur olmuştur. Biz bugün itibariyle mağduriyet sorununu çözdük. Güvenlik alanında, 26 köy yolu, TOKİ Binaları, Özel Okullar ve Devlet Okulları bulunmakta olup, söz konusu alan, Antakya ve Defne ilçelerinin sıkışık vaziyetteki merkezlerinin genişlemesi ve kentleşme için oldukça uygun ve değerli bir alternatiftir.”

ATSO ve İNDER’in ortaklaşa çalışmaları ile başarıyla çözümlenmiştir

“Bu alanda inşaatı devam eden ve projelerini tamamlayarak ruhsat aşamasında
olan, onlarca müteahhit arkadaşımız da bulunmaktaydı.”Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilen alanın, yeniden imara açılması için de, Bakanlar Kurulu Kararı gerekmekteydi. İNDER olarak, başvuruda bulunduğumuz her kurum, ayrı cevap vermekteydi.ATSO başkanımız Hikmet Çinçin’e konuyu aktardığımızda, bizlere bu konuyla ilgili olarak elinden geleni yapacağını iletti. Konuyla ilgili olarak dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’la görüşülerek, o dönemdeki Başbakan Müsteşarı Fuat Oktay’dan randevu alındı. Ankara’da yapılan bu görüşmeler sonrası, herkesin “çok zor” dediği, “olmaz” dediği, bu karar, olumlu bir şekilde sonuçlanmıştır.”dedi.
Emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Cemil Gündüz; “Bu gelişmeler sonrası, Antakya ve Defne Belediye Meclisinde bu bölge için karar alınmış, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de geçirilmiştir. Özel Güvenlik Bölgesi, bugün yeniden imara açılarak, çok önemli bir alternatif alan, böylece Hatay’ımıza yeniden kazandırılmıştır.Bu sorun, 2 Sivil Toplum Kuruluşu; ATSO ve İNDER’in ortaklaşa çalışmaları ile başarıyla çözümlenmiştir. Tüm kurum ve kuruluşların sorun ve sıkıntıları, ATSO gibi hissetmeleri ve çözüme kavuşturmaları temennimizdir.Dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a, Hatay Valimize, MİT Hatay Bölge Daire Başkan’ına ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hikmet Çinçin’e verdikleri emeklerinden ötürü, desteklerini esirgemedikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. HABER: M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.