HATAY DEPREMİ ANKARA’DA KONUŞULDU

HATAY DEPREMİ ANKARA’DA KONUŞULDU

ASİ DER tarafından Cumhuriyet’in 100. yılına Özel “Deprem ve Hatay” konulu panel gerçekleştirildi. İstanbul’da bulunan Antakya Samandağ İskenderun Kültür Dayanışma ve Çevre Gönüllüleri Derneği (ASİ-DER), Cumhuriyetin 100. Yılında Deprem ve Hatay konulu paneli Ankara’da gerçekleştirdi.

Panele önceki dönem Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ali Çerkezoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planma bölümünden Tuğçe Tezer, Hatay Mimarlar Odası Şube Başkanı Mustafa Özçelik, Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, Hatay Barosu Av. İbrahim Göçmen ve Deniz Emir konuşmacı olarak Katıldı.

Birikmiş Sorunlar Depremle Birlikte Trajediye Dönüştü 

Panelde deprem sorunlarını dile getiren önceki dönem TTB Başkanı Ali Çerkezoğlu;”Hepimiz biliyoruz. Geçmişimizi ve geleceğimizi, çocuklarımızın yüzündeki tebessümle birlikte umutlarımızı da yıkan Şubat depremleri ile başlamadı her şey. Ancak birikmiş sorunlarımızın depremle birlikte katlanılamaz bir trajediye dönüşmekte olduğu ve buna seyirci kalınamayacağı da bir başka gerçek. Bu tabloya seyirci kalamazdık, kalmayacağız! Şimdi, Şehir merkezinde, köylerimizde, ülkenin hatta dünyanın her bölgesinde Hatayı Antakyalılığı ruhunda hisseden herkesin elbirliği ve güç birliği ile biraraya gelme zamanıdır. ” Dedi

Hatay’ın acilen afet bolgesi ilan edilmesini de vurgulayan Çerkezoğlu; “Hatay halkının acil yardım ve dayanışmaya hala ihtiyacı var. Yardım getiren, dayanışma gösteren onlarca kişi ve kuruma salondaki herkes adına çok teşekkür ediyoruz. Ama bu deprem afeti karşısında, “kendi yağımızla kavrulmamızı” bekleyenlere; kaderimize razı olup yıkıntılar içinde ağıt yakacağımızı umanlara; toprağımıza, evlerimize. işyerlerimize göz koyanlara, bizlerin yardım bekleyen-dilenen bir halkolacağımızı zannedenlere buradan en açık biçimde ve en gür sesimizle sesleniyoruz.  Kendi adıma Koruyucu ve kollayıcı olduğuna “inandığım” Bahur dumanlarının o mistik etkisinden alacağımız güçle, hem kendimizi hem de şehrimizi ayağa kaldıracağız. Bunun için buradayız bunun için bir aradayız. Çünkü, Kaybettiğimiz canlara borcumuz, bu kadim şehre inancımız var!” Dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.