CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN YABANCI GAZETECİLERE DEPREM BÖLGESİNDE “BASIN TURU”

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN YABANCI GAZETECİLERE DEPREM BÖLGESİNDE “BASIN TURU”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından deprem bölgesindeki çalışmaları yerinde incelemek ve dünya genelinde doğru, güvenilir bilgiyi sunmak amacıyla uluslararası medya kuruluşları Türkiye’ye davet edildi. Deprem sonrası yapılan arama-kurtarma, insani yardım ve yeniden yapılanma çalışmalarını dünya genelinde duyurmayı amaçlayan Büyük Anadolu Depreminin Ardından Projesi kapsamında, ​​​​​​​Yunanistan, İtalya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Almanya’dan gelen gazeteciler, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Yabancı gazeteciler, Gaziantep’teki Nurdağı bölgesinde gerçekleştirilen konut teslim törenine katıldı. Gazeteciler, Nurdağı’ndaki konteyner kenti ziyareti edip geçici barınma ihtiyaçlarının nasıl karşılandığına dair bilgi aldı.Daha sonra Adana ve Hatay’a giden gazeteciler, Türkiye’nin deprem sonrası lojistik ve insani yardım çalışmalarına dair bilgi aldı, bölgedeki askeri üsleri ziyaret ederek, askeri altyapı ve koordinasyonun nasıl sağlandığını inceledi. Hatay’daki bir yardım platformunu ziyaret eden gazeteciler, Türkiye’nin bu zorlu süreçte devreye soktuğu sosyal destek mekanizmalarını ve projelerini değerlendirdi. Bu sayede, dünya basını Türkiye’nin deprem sonrası gösterdiği etkili ve hızlı müdahaleleri daha iyi anlayarak, uluslararası arenada bu başarılara dikkati çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.