DÖRTYOL’DA MÜLKİYETLER NEDEN İCRADAN SATILIYOR?

DÖRTYOL’DA MÜLKİYETLER NEDEN İCRADAN SATILIYOR?

Dörtyol Belediyesi ile Asu Grup arasında kat karşılığı ihale yapılan Eski Pazar Yeri Migros Karşısı projede Dörtyol Belediyesi’nin uhdesinde kalan bağımsız bölümlerin İcra aracılığıyla satıldığı söylentisi Dörtyol’da deprem etkisi yarattı. SGK’ya olan borçların ödenmesi amacıyla böyle bir yöntemin seçildiği ifade edilse de, bunların açık arttırma ile satışından Dörtyol Belediyesi çok daha yüksek gelirler elde etmesi mümkün olduğu değerlendirilirken, Dörtyollu vatandaşların satışa karşı oldukları öğrenildi. Bunun ötesinde İcra satışında emlak değer komisyonunun iki yıl önceki rakamlarından satışa başlandığı, sonrasında ise bu rayicin tekrar güncellemesinin yapıldığı söylentileri de kulaktan kulağa yayılıyor.

MECLİSTEN YETKİ ALINMADAN SATIŞ GERÇEKLEŞTİ Mİ?

Meclisten satış yetkisi alınmadan, Encümen tarafından bu satışlar onaylanmadan ve ihale komisyonu tarafından açık arttırma yapılmadan gerçekleşen bu satışlar, akıllara inanılmaz sorular getiriyor! Vatandaşlar, belediyenin bu satışlar için meclisten bir karar alıp encümen huzurunda ihale komisyonunda satışları açık arttırma ile yapmasını beklerken usullere uygun yapılan satışların ardından vatandaşlar kamu kaynaklarının doğru ve verimli kullanılması adına konuyla ilgili açıklama bekliyor. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.