Dörtyol’da seçim işgali iddiası!

Dörtyol Belediyesi şehrin içerisinde kalan Park Bahçeler Müdürlüğüne ait serayı şehir dışında müstakil bir alana taşıma kararı aldı.

Dörtyol’da seçim işgali iddiası!

Dörtyol Belediyesi şehrin içerisinde kalan Park Bahçeler Müdürlüğüne ait serayı şehir dışında müstakil bir alana taşıma kararı aldı. Deliçay kenarına tahkimat yapılınca, taşkın alanı bir anda dolgu alanına dönüştü. 2016 yılında Arıtma Tesisi’nin karşısındaki dolgu alanında çalışma başladı. Dolgu alanının üzerine malzeme serildi ve yaklaşık 200 dönümlük bir alan oluşturuldu.

Tam sera oraya taşınacakken, tahkimat sonrası Deliçay kenarındaki imar haritaları değişmediği için Devlet Su İşleri bu alanda bir imalat yapılmasına izin veremeyeceğini belirtti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimine yaklaşılırken arazi işgale uğradı. Kim ya da kimlerin, nasıl ve nereden izin alarak yaptığı belli olmadan, yüzlerce zeytin fidanı, bir gecede bölgeye dikildi. Dörtyol Belediyesi masraf ederek düzlediği yerin başkası tarafından işgal edilmesine göz yummadı, Milli Emlak’a müracaat etti, Kaymakamlığa bildirdi. İşgal kısmen durdu.Geçtiğimiz ramazan ayı içerisinde Yeşilköy Mahallesi İbni Sina Caddesi Beyazgül Sitesinin doğu istikametindeki sazlık alanda iki dozerle hummalı bir çalışma günlerce sürdü. Sahura kadar iş makineleri çalışıp sazlık alanda dolgu yaptı. İmalatı kim ya da kimlerin yaptığı belli değildi. 23 Haziran 2019 Mahalli İdareler Seçimine yaklaşılırken zeytin fidanları balyalar halinde araziye indirildi. Büyük ihtimalle de seçimden önce dikilmiş olacak.Yani demem o ki, eğer 23 Haziran seçimleri de iptal edilir ise bir sonraki seçim yapılıp bitene kadar Deliçay kenarı boydan boya zeytinlik olacak.Dörtyol Belediyesi şehrin içerisinde kalan Park Bahçeler Müdürlüğüne ait serayı şehir dışında müstakil bir alana taşıma kararı aldı. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.