EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA TOPLANTISI

EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA TOPLANTISI

Aralarında Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan ve Yayladağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Bilgil’in de olduğu Hatay’ın milli eğitim il ve ilçe müdürleri  ‘Eğitimle Yeniden Buluşma’ projesi kapsamındaki 2’nci değerlendirme toplantısına katıldılar.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in başkanlığındaki toplantıda konuşan Özer, ortaöğretimdeki okullaşma oranının yüzde 95,97’ye yükseldiğini açıkladı.Eğitim sistemine dahil olmayan öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dahil edilmesi amacıyla düzenlenen ‘Eğitimle Yeniden Buluşma’ projesi kapsamındaki 2’nci değerlendirme toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirildi. Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya Hatay il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle Bakanlık yöneticileri katıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4 Ocak’ta başlayan projenin daha 1 hafta olmadan meyvelerini vermeye başladığını kaydederek, proje sayesinde ortaöğretimdeki okullaşma oranının yüzde 95,97’ye yükseldiğini duyurdu.

‘HİÇBİR ÖĞRENCİMİZİ KAYBETMEK İSTEMİYORUZ’

Geçen aylarda 868 bin kız çocuğunun okullara erişemediği yönünde gerçeği yansıtmayan iddiaların yayıldığını belirten Bakan Özer, İçişleri Bakanlığı’nın kayıtları ve diğer kayıtlar karşılaştırılıp yoğun çalışma yapıldığını, sayının 280 bin civarında olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Mart ayının sonuna kadar ortaöğretimdeki okullaşma oranlarının yüzde 99’a çıkarılmasını hedeflediklerini belirten Özer, “Hiçbir öğrencimizi, hiçbir kardeşimizi kaybetmek istemiyoruz. Biz memleketimizin tüm çocuklarının eğitimle buluşması için Bakanlık olarak siz değerli arkadaşlarımızla birlikte sahada olup bu sorunu çözmek için mücadele edeceğiz” dedi. Toplantıya katılan il ve ilçe milli eğitim müdürleri de bölgelerinde yürüttükleri çalışmalarla sahada karşılaştıkları problemleri iletme imkanı buldu. Bakan Özer, çocukların daha kaliteli eğitim alabilmeleri için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.